Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karibi csirke

Karibi csirke
Karibi csirke
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valakitől hallottam, hogy milyen finom karibi csirkét készített. Azt mondta, bárhol megtalálom a receptjét. Nem így volt. Nem nagyon lehet a Karib-térség konyhájával találkozni recept formájában, pedig menő brit séfek honlapját is végigböngésztem.

A karibi konyha a spanyol, az afrikai, indiai konyha keveréke, illetve, mint megtudtam, igen hasonlatos a kubaihoz. Végre találtam egy receptet, ami az én ízvilágomnak megfelelt, és azt készítettem el kevés változtatással.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsök leveit a fűszereket, az olajat és a rumot összekeverjük, és ebbe bepácoljuk a csirkét legalább 3-4 órára vagy akár egy éjszakára.
  2. Lefedve kb. másfél óra hosszat sütjük, majd a fedelet levéve, hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket, és készre pirítjuk a csirkét.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 412
elküldve: 5
receptkönyvben: 355
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres-egzotikus sült csirke, mangós csirke

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Mon, 2011-11-21 08:45

Igen, ha az ember tényleg találni akar vmit, beszippantja a net. Figyelni foglak :) További jó főzést! Minden szépet!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sun, 2011-11-20 15:07

Szia Évi!
Én is nagyon szeretem a karibi ízvilágot! Amikor azon a környéken dolgoztam sajnos csak 1 receptkönyvet szereztem be. De tele van klassz receptekkel. Bár vannak olyan hozzávalók, amiket sztem elég körülményes beszerezni (ha egyáltalán be lehet). Ha van óceánjárón dolgozó ismerősöd érdemes megkérni, hogy vegyen neked minden szigeten egy kis receptes füzetet.
Most én is kedvet kaptam, és előszedem ezt a szakácskönyvet, főzök belőle valami fincsit. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-11-21 08:43

Szia !
Köszönöm az ötletet. Van hajós ismerős, bár addig nem jutott még el, de neki is lehet ismerőse. Teljesen felizgattás vele, mert az ízvilág nagyon tetszik, viszont keveset foglalkoznak vele. Üdv: Évi néni

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2011-11-20 14:20

Ez nagyon izgalmas, biztosan kipróbálom hamarosan. Elolvastam a sztorit is, és mivel kíváncsi természet vagyok, rákerestem a "Caribbean chicken" címszóra. Sajnos magyarul tényleg gyatra a felhozatal, de angolul jó néhány változatot találtam. http://www.free-gourmet-recipes.com/lachick136.shtml
Ne érts félre, ez nem kioktatás. Ha megy az angol, akkor érdemes mindig ráguglizni!
Itt meg ír egy kicsit a karibi fűszerezésről: http://bbq.about.com/cs/ethnic/a/aa010601a.htm
Imádom ezeket a bátor vállalkozásokat. Ilyen receptből remélem, még sokat raksz fel!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-11-21 08:40

Szia !

Köszönöm az ötletet. Igaz, hogy kurkásztam itt is, de biztosan elfogyott a türelmem, mert nem találtam ezt a receptet, de most eltettem, plusz még az indonézt is. Mindenre kapható vagyok. Köszönöm, Üdv: Évi néni

707
csirke 1.5 kg
limelé 1 lime-ból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
rum 60 ml
nádcukor 2 ek
cayenne bors 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
szegfűbors 1 teáskanál
fahéj 1 tk
fekete bors 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
1 tk
kakukkfű 1 kk
szezámolaj 1 ek
ananász 30 dkg
mangó 30 dkg
méz 1 ek