Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karibi kókusztorta NapsütötteVidékünkön konyhájából

Karibi kókusztorta NapsütötteVidékünkön konyhájából
Karibi kókusztorta NapsütötteVidékünkön konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napfényes, nyári napokra ajánlom ezt a tortát, ami kitűnő befejezőfogásként koronázhatja meg az étkezésünket.

hozzávalók / 10 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Kettő 20 cm átmérőjű tortaformát kenjünk át vajjal, majd béleljük ki sütőpapírral. Gyakorlottabbak készíthetik egyben is, tortavágókés használatával.
  2. 175 g vajat öntsünk egy tálba, majd keverjük hozzá a cukrot és a tojásokat. A lisztet keverjük el a sütőporral és a szerecsendióval, és öntsük ezt is hozzá. Végül a kókuszreszeléket, valamint 2 ek. kókuszkrémet keverjük a masszához, így egy sima tésztát fogunk kapni.
  3. A tésztát osszuk el a két tortaformába, tetejét lapítsuk simára, és az előmelegített sütőben süssük 25 percig, amíg egy aranysárga színt kap, illetve ha az ujjunkkal megnyomjuk, feszes marad. Hagyjuk 5 percig hűlni a tésztákat a formákban.
  4. A porcukrot a többi vajjal és kókuszkrémmel keverjük simára. Az ananászlekvárral kenjük meg mindkét tésztalap tetejét. A krémnek kicsivel többet, mint a felét kenjük az első tortalapra, a többit a torta tetejére, majd tegyük hűtőbe, és várjunk, amíg teljesen kihűl.
  5. Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd spatula segítségével vigyük fel a torta oldalára, illetve tetejére, ezt követően a tetejét azonnal szórjuk meg a csonthéjasokkal, kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával, hogy megszilárduljon a csokoládéban. Utolsó műveletként csorgassuk a fehér csokoládét a torta tetejére, így egy csíkozással díszített tortát kapva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
106 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Kókusztorta, kókuszos sütemény, kókuszos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
vaj 175 g
cukor 175 g
tojás 3 db
finomliszt 175 g
sütőpor 1.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
kókuszreszelék 50 g
kókuszkrém 2 ek
porcukor 280 g
vaj 105 g
kókuszkrém 3 ek
lekvár/ dzsem 5 ek
étcsokoládé 100 g
pekándió 20 g
törökmogyoró 20 g
kandírozott ananász 20 g
mazsola 20 g
kókuszchips 20 g
fehér csokoládé 100 g