Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karibi krém

Karibi krém
Karibi krém
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető és finom édesség, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. A tejet felmelegítjük, és hozzáadjuk a cukros tojáshoz.
  3. A csokoládét felaprítjuk, és az őrölt fahéjjal a tejbe tesszük. Folytonos keverés mellett a csokoládét felolvasztjuk, és a lábast levesszük a tűzről.
  4. A zselatint 4 ek vízzel elkeverjük, és vízfürdő felett folytonos keverés mellett hagyjuk feloldódni. A zselatint a csokoládékrémbe keverjük, és lassú tűzön besűrítjük.
  5. A tejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először a tejszínt, majd a tojáshabot forgatjuk bele a sűrű krémbe.
  6. A krémet egy  nagy vagy négy kisebb vajjal kikent formába öntjük, és a hűtőben hagyjuk egy éjszakán át megdermedni.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 846
elküldve: 3
receptkönyvben: 652
elkészítve: 3/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas-tejszínes csokoládédesszert, tejszínes étcsokoládéhab, fahéjas -tejszínes étcsokoládékrém

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Thu, 2016-07-07 08:27

Kedves feltöltő, vagy aki már kipróbálta! Milyen lesz az állaga? Arra gondoltam, hogy kuglóf formába öntöm, majd egy torta tetejére fordítanám ki, díszítésnek-krémnek (gesztenyekrémes piskóta lesz maga a torta, csokibevonattal). Szerintetek elég kemény-stabil hogy megálljon magában? Nem fog szétfolyni?

erika molnárné
erika molnárné Fri, 2012-08-24 17:09

Szeretném elkésziteni. A tejszint is habbá verjük ugy adjuk hozzá, vagy csak a tojkásfehérjét. Elnézést, ha hülyeséget kérdezek. Nagyon tetszik, azért érdeklődöm. Előre is köszönöm a segitséget!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-11-02 18:11

Szia Flóra!
Én tegnap elkészítettem ezt a krémet, be is jelöltem az "ezt főzitek ma" linknél, ott volt egy pár percig, aztán egyszer csak eltűnt onnan. Utána hiába próbáltam újra odavarázsolni, egyszerűen nem ment többet a dolog. Mindegy, a lényeg, hogy nagyon fincsi volt. Persze mondanom sem kell, hogy 2 órától kb este fél7-ig bírtuk ki, a pihentetését. Szóval nem élt meg egy éjszakát a hűtőnkben. A párom azt mondta, ez valami hihetetlen finom, olyan, mint a Rigó Jancsi krémje. Tényleg nagyon fincsi volt! Ezért szeretem a receptjeidet. Csalódás kizárva!
Szeretettel
Tímea

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2011-11-02 19:39

Szia!
Semmi baj, legalább tudom, hogy te "megfőzted", és ízlett. :))
Nagyon jólesik, hogy ennyire szereted a receptjeimet! Csak aztán nehogy csalódjál valamelyikben. :)))
Szeretettel: Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-08 19:39

Ezzel már én is szemeztem.

385
tojás 2 db
cukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 300 ml
étcsokoládé 100 g
fahéj 0.5 ek
zselatin 10 g
habtejszín 150 ml
vaj 0.5 ek