Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karimankó

Karimankó
Karimankó
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanult recept. Gyerekkoromban, amikor nem édeset kaptunk a habart bableves után, akkor ez került az asztalra. A minap eszembe jutott, elmeséltem barátaimnak, akik még csak nem is hallottak róla. Így el kellett készítenem:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

"Erős" levesek után, leginkább frissen finom! (De mikrózva sem rossz!:))
Akinek túl szelíd így az íze, ehet hozzá fokhagymás, fűszeres tejfölt, vagy meg is töltheti valamilyen fűszeres krémmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában főzött burgonyát krumplinyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
  2. A liszttel, tojással, sóval rugalmas tésztát gyúrunk belőle. (A liszt mennyisége függ a burgonya fajtájától is, tehát, ahogy mondani szoktuk, amennyit felvesz.:)
  3. Az így kapott tésztából közepes golyókat formázunk, amiket szép kerekre kinyújtunk. Megkenjük kevés olvasztott zsírral, és feltekerjük.
  4. Az így kapott kígyókat ezután csiga-formára hajtjuk, és vékonyan zsírozott tepsibe rakjuk szép sorban egymás mellé.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük, alsó-felső sütésen kb. 30 percig. (Amennyiben úgy látjuk, hogy az egyik oldala jobban sülne, forgassuk meg őket.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 699
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis tésztatekercs, krumplis tésztájú csigák, krumplis csiga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Villemo
Villemo / Villemo Sun, 2014-11-23 18:34

sziasztok
a receptet olvasva meglódult a fantáziám, kevesebb sóval meggyúrni és zsír helyett szilvalekvárral megtölteni , vajon milyen lehet? :)

sztun
sztun Tue, 2012-11-13 13:07

Sziasztok!
Ma készítettem el. Isteni finom. Köszönöm szépen a receptet.
Finom liszttel készítettem, zsiradékot nem kell belegyúrni. Elég csak a leírás szerint megkenni.
Ha ragacsos, akkor lisztes kézzel kell formázni.
Imádom a sültebb alját, ezért legközelebb én is meg fogom menet közben fordítani.
Nagyon-nagyon ízlett! :)
Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-14 00:01

Sziasztok!
Én is gyermekkoromból ismerem a karimankót.
Édesanyámmal minden évben 2x-3x megsütjük.
Mi nem szoktunk bele tojást tenni, így is nagyon finom, és a tojásérzékenyek is fogyaszthatják.
Fonom liszttel készül, de nagyon lényeges, hogy csak akkor tegyük bele a lisztet, ha teljesen kihűlt a krumpli (különben ellágyul)!!!
Kicsit időigényes, de megéri!
Általában mindig ketten csináljuk, vagy édesanyámmal, vagy a lányommal.
Mivel viszonylag hosszú ideig tart elkészíteni, így nagyon jó család-építő hatású.
Amíg elkészül rendkívül jó lehetőség adódik olyan beszélgetésekre, amire egyébként a rohanó világunkban nem jut idő.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Jó étvágyat hozzá!

edimano
edimano Thu, 2010-06-03 18:35

Sziasztok!

Kedves gali_baba!
Köszönjük szépen a receptet, nagyon isteni és könnyen kész van. Tegnap éjszaka sütöttem meg, és reggelre a férjem és a kisfiam mindet elpusztította. Én olívaolajjal kentem meg zsír helyett, és néhányra ketchupos-pizzakrémes szószt kentem. Nagyon jó lett.Most már a kisfiam is tudja, mi az a karimankó.
Mirzának: én finomliszttel csináltam, és nem kell bele zsiradék, mert pont elég annyi, amivel megkened.

edimano
edimano Thu, 2010-06-03 18:34

Sziasztok!

Kedves gali_baba!
Köszönjük szépen a receptet, nagyon isteni és könnyen kész van. Tegnap éjszaka sütöttem meg, és reggelre a férjem és a kisfiam mindet elpusztította. Én olívaolajjal kentem meg zsír helyett, és néhányra ketchupos-pizzakrémes szószt kentem. Nagyon jó lett.Most már a kisfiam is tudja, mi az a karimankó.
Mirzának: én finomliszttel csináltam, és nem kell bele zsiradék, mert pont elég annyi, amivel megkened.

mirza
mirza Tue, 2010-05-04 11:52

Kedves Mindenki, aki már elkészítette ezt az ételt :D! nyilatkoznátok, hogy nektek hogyan sikerült és milyen tapasztalataitok voltak vele?
(Tényleg, finomlisztet érdemes használni, ugye?) És esetleg nem tenne jót egy kis zsír a tésztájába is, mit gondoltok...?
Kíváncsi Mirza

411
burgonya 1 kg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
1 ek
disznózsír 2 ek