Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karobos-kakaós fonott kalács

Karobos-kakaós fonott kalács
Karobos-kakaós fonott kalács
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fonott kalács, reggelire, házi lekvárral és egy jó tejeskávéval...diétásan.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a kelt tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A vajat felolvasztjuk, a kakaóport, a karobport és a kókuszcukrot összekeverjük.

Tészta

  1. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, az eritritet és a vajat, elegyítjük egymással.
  2. 1dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a liszthez adjuk, és hozzáteszünk 2 tojássárgáját (a maradék 1 sárgája a kalács megkenéséhez szükséges). Addig gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. Ekkor meghintjük liszttel, és félretesszük kelni körülbelül 1-1,5 órára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 170-160 fokra. Sütőpapírral kibélelünk két kalácsformát.
  4. Amikor a tésztánk duplájára kelt, félbe, majd még 3 részre osztjuk. Így kapunk 6 tésztát, amiből gombócot formázunk, majd mindegyiket téglalap méretűre nyújtjuk. Mindegyik tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaós-karobos töltelékkel. A szélesebbik felénél fogva feltekerjük a tésztákat, és hármasával összefonjuk őket.
  5. Az így kapott két kalácsot a formába tesszük, megkenjük tojássárgájával, és 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (kb. 30-35 perc) Házi lekvárral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 284
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós kalács, fonott kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

657
teljes kiőrlésű liszt 400 g
graham-liszt 100 g
tojássárgája 3 db
vaj 80 g
édesítőszer 100 g
sovány tej 200 ml
friss élesztő 50 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
karob por 5 dkg
vaj 100 g
kókuszcukor 8 dkg