Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Károlyi saláta 2.

Károlyi saláta 2.
Károlyi saláta 2.
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igen egyszerű, ízletes majonézes saláta. Részemről nagyon szeretem a tojássalátát, a gyerekeim közül viszont a nagyobbik nem, úgy hogy öszvér megoldásként a Károlyi sali mindig egyfajta aranyközépút. Lilahagyma se kéne bele, de mi azzal is nagyon szeretjük, így az én receptemben szerepel. Nem rontja el...:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon jól illeszkedik különböző egyben sült húsok (akár hideg, akár meleg) mellé, még köretként is.
Nálunk hideg vacsora alkalmával került terítékre finom házikolbász, füstöltszalonna, és sajtok társaságában, kovászolt házikenyérrel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, kockázzuk fel tetszés szerinti méretben (2x2-es az ajánlott), majd sós vízben főzzük puhára.
  2. A tojásokat szintén tegyük fel főni, és készítsünk keménytojást belőlük.
  3. Az uborkákat és a lilahagymát szeleteljük fel vékonyan.
  4. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett.
  5. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük.
  6. A megfőtt burgonyákat és a keménytojásokat hűtsük ki, majd adjuk a majonézes alaphoz. A tojást tetszés szerint darabolhatjuk, én szeleteltem, de ez ízlés dolga.
  7. Adjuk hozzá az uborka és hagymaszeleteket is, majd alaposan, de a tojásokra vigyázva forgassuk össze az elkészült salátát.
  8. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 688
elküldve: 6
receptkönyvben: 526
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

lila hagymás-ecetes uborkás burgonyasaláta, burgonyasaláta lila hagymával és ecetes uborkával tartármártással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Fri, 2014-09-26 17:11

Kedves Kornél!

Rántott halhoz készítettem el a salátát, ami finom lett, de legközelebb kicsit kevesebb uborkát teszek bele.
Köszönöm a receptet!

Üdvözlettel: Levendula5

sonja17
sonja / sonja17 Fri, 2011-07-22 18:23

isteni a recept,ilyen finomat még soha életemben nem ettem.A családom falja!!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-12-20 11:37

Kedves Kornél!
Köszi a tanácsot, elkészítem a salit. A családom szerint tökéletes lesz rántott hallal, erre szavaztak. Boldog karácsonyt kívánok Neked! Üdv.Edit.

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2010-12-20 11:44

Kedves Edit,
Bundázott húsokhoz ragyogó választás, halhoz is, én biztos vagyok a sikeredben...:)))
Nektek is Boldog Karácsonyt kívánok!

Üdv.: K

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-12-19 14:34

Szia Kornél!
Mit gondolsz illik ez halételhez? Mert nekem annyira tetszik, hogy a karácsonyi hal mellé szívesen elkészíteném, a sima krumplisaláta helyett. Üdv.Edit. :)

salumeria
Kornél / salumeria Mon, 2010-12-20 00:19

Kedves Edit,

Véleményem szerint igen. Természetesen attól is függ, hogyan szándékozod elkészíteni a halat. Mondjuk egy ráchalhoz, vagy paprikáshoz nem biztos, hogy jó választás, de sült, párolt, grillezett halakhoz azt gondolom tálalhatod köretnek.

Üdv.: Kornél

936
burgonya 0.5 kg
lila hagyma 1 közepes fej
csemegeuborka 6 db
tojás 3 db
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 3.5 dl
dijoni mustár 2 tk
cukor 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint