Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karotta krémleves parmezánnal

Karotta krémleves parmezánnal
Karotta krémleves parmezánnal
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik este dobtam össze ezt a levest, csak répa volt otthon. :)
A párom azt mondta, hogy nagyon finom, "Dehát ennek répaíze van!" Szerinte hidegen az igazi. Van benne valami...

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Ha nincs otthon alaplevünk lefagyasztva vagy pl. maradék húslevesünk, akkor leveskocka is megteszi, bár nem igazi megoldás...én csak végszükség esetén szoktam alkalmazni...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát karikára vágjuk (a fagyasztott bébirépát nem kell) és kevés olvasztott vajon átfuttajuk, fehérborssal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Egyelőre ne sózzuk, mert az alaplének is van íze!
  2. Fedő alatt addig főzzük, míg a répa és a burgonya megpuhul, közben megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.
  3. A zöldségeket szűrőkanállal kimerjük, háztartási robotgéppel/ turmixgéppel pépesítjük, majd a levét is hozzáöntjük és azzal is átturmixoljuk, majd visszaöntjük a fazékba. (Opció: merülőmixerrel pépesítjük, bár szerintem a tökéletes eredményt a turmixgéppel ill. robotgéppel lehet elérni, mégpedig úgy, hogy külön a zöldségeket pépesítjük, nem a levével együtt.)
  4. Hozzáöntjük a tejszínt, éppen csak átforrósítjuk, csészébe merjük és parmezánforgáccsal/ reszelékkel megszórjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

sárgarépa krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Tue, 2012-06-26 11:17

Szervusz!

Véletlen botlottam ebbe a receptedbe, mert ma azért jöttem fel, hogy málna habot keressek. Nálad megtaláltam az elképzelésemet megtestesítő málnás-túró kockát, ami elbírja a gyümi, és a színes zselé súlyát. (Egy rakás recepted tetszik, nem elég a hegy...)
No, de erről szeretnék nyilatkozni... :P

ODÁIG VAGYOK A RÉPA-PARMEZÁN ÜDVÖS HÁZASSÁGÁÉRT!!!!!! Imádni való gyermekük, Burgonya csak kiteljesíti kapcsolatukat. Hálás vagyok ezért a receptért!!!
Amint szerzek egy kis tejszínt azonnal el is készítem.

Imádatom eredete:
Mióta nyár alkalmával "nyuszik vagyunk" - ahogy kedvesem fogalmaz -, sok salátát eszünk,és nagyon megszerettem az édes sárgarépát. Így mindig van répa és parmezán otthon.
Egyik éjjel megkívántam valamit a mi édes és sós. Így összedobtam egy sajtszószt lengyel parmezánból, bors és szerecsen ékszereket kapott.
Amíg cicomászkodott a tűzön hasábokra vágtam a répát, és már kész is volt. A végeredmény:
Kedvesemmel versenyben habzsoltunk.
Én rák vagyok Ő oroszlán így ez nem is meglepő
^^

399
sárgarépa 20 dkg
burgonya 1 közepes db
szárnyas alaplé 5 dl
habtejszín 1 dl
vaj 2 dkg
fehér bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg