Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin

Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
Karottás-póréhagymás csirkefilés tarte tatin
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy általam kedvelt német főzős oldalon találtam a receptet. Egy maradék sült csirkemellfilé feldolgozásához kerestem ötletet.  

Masnap a maradekot a tesztaval lefele tettem a sütöbe felmelegedni, a masszat vastagon megkentem tejföllel, majd amikor mar forrosodni kezdett, megszortam reszelt sajttal es olvadasig sütöttem. Mindket valtozat izletes!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ügyeljünk a serpenyő méretére, és arra, hogy teflon legyen. Én sajnos nem figyeltem erre, így nem mertem megfordítani a tésztát. :) A sütésnél a saját sütőnkhöz igazodjunk,  az enyém már nem a legújabb.

És még egy tipp: ha a teflon serpenyő nyele nem tűzálló, tekerjük be alufóliába - így nem lesz semmi baj!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt répát vékony karikákra felvágjuk, a póréhagymát szintén. A fokhagymát apróra kockázzuk, a húst sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy lapos tányér méretű teflon serpenyőben felhevítjük a vaj felét, és a húst hirtelen kisütjük, vágódeszkán hagyjuk kihűlni. A vaj másik felében először erős lángon, állandó kevergetés közben a karottát és a póréhagymát karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ca. 1.5 dl vizet, az ételízesítőt, megborsozzuk, és alacsony hőmérsékleten enyhén roppanósra megpároljuk. A vizet esetleg pótoljuk, de úgy, hogy a végén ne maradjon belőle.
  3. Ez idő alatt a csirkehúst egészen apróra vágjuk, egy széles-éles késsel. 2 tojást habosra felverünk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk-borsozzuk. Ebből 3 evőkanálnyit félreteszünk a tészta bekenéséhez.
  4. A készre párolt zöldséghez keverjük a felaprózott húst, és hagyjuk kihűlni. Ráöntjük a tojásos keveréket, és hagyjuk leülepedni.
  5. A tésztát kitekerjük, egy nagy lapos tányért rányomunk, majd ennek vonalát követve ca. 1 cm-rel szélesebbre kivágjuk éles késsel. Ráborítjuk a serpenyőben lévő tartalomra, és a ca. 1 cm-es szeleket aláhajtjuk. Megkenjük a félretett tojásos keverékkel, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 287
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveles tésztában sült karottás csirkemell, tarte tatin, csirkés-zöldséges leveles tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
leveles tészta 1 csomag
csirkemell filé 1 db
sárgarépa 2 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
habtejszín 1.5 dl
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 2 tk
víz 1.5 dl