Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kárpátaljai káposztasaláta

Kárpátaljai káposztasaláta
Kárpátaljai káposztasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kárpátalján ettem sokszor ilyet, és mindig nagyon ízlett, így magamévá tettem a receptet. Friss, és szinte nem kell hozzá semmi a káposztán kívül, ha valamilyen zöldség kimarad, sem fog hiányozni belőle, így szuper mentőöv, télen-nyáron. Minden sült, rántott vagy grillezett húshoz, sőt zöldséghez illik. Még nem volt olyan, aki megkóstolta volna, és ne ízlett volna neki. :)

hozzávalók / 4 adag

  • 0.5 db káposzta
  • 10 dkg uborka (kb egy negyed kígyóuborka vagy 2 db sima uborka)
  • 1 nagy db vöröshagyma (ha jobban szeretjük, lehet többet is beletenni)
  • 1 db sárgarépa (kihagyható)
  • 3 db újhagyma (ha szépet kapunk, mehet bele a zöldje is. Ezt is ki lehet hagyni, az alapreceptben nincs benne.)
  • ízlés szerint
  • 2 ek ecet (10 %-os)
  • kapor ízlés szerint (Legalább 2-3 evőkanályi, de szigorúan még télen is friss, esetleg fagyasztott legyen, ne szárított.)
  • 1 csapott ek cukor (helyettesíthetjük más édesítőszerrel)
  • 1 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát egy zöldségszeletelőn felszeleteljünk csíkokra, az uborkát, a hagymát szintén. A homogenitás elérése érdekében a répát nagy sajtreszelőn szoktam lereszelni. Ha rakunk bele újhagymát is, akkor azt simán késsel vágjuk fel.
  2. A következő lépés ízlés kérdése, én mióta próbálok egészségesebben főzni, az utóbbit választom, de leírom mind a kettőt.
  3. Nos az első lehetőség, mint mikor uborkasalátát készítünk, jó alaposan besózzuk, és pár perc múlva ha levet eresztett, kicsavarjuk.
  4. A második lehetőség mostanában nekem szimpatikusabb, csak annyi sót teszünk rá, amennyit érezni rajta, de nem kell kicsavarni belőle a felesleget. Jó alaposan összekavarjuk.
  5. Aztán készítünk rá egy sima cukros ecetes vizes levet, amibe még teszünk valamennyi sót, az ízhatást az mindenki maga döntse el, mennyire legyen édes vagy sós. Én édesebben szoktam.
  6. Öntsük rá a salátánkra levet, és szórjuk meg jó alaposan kaporral, ne sajnáljuk. Lehet akár azonnal is fogyasztani, vagy állni hagyni a hűtőben, mivel folyamatosan érnek össze az ízek, így midig változik.:)
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 292
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

káposztás saláta, kapros saláta, ecetes káposztasaláta kaporral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

87
káposzta 0.5 db
uborka 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 1 db
újhagyma 3 db
0 ízlés szerint
ecet 2 ek
kapor 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
víz 1 dl