Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kárpáti borzacska

Kárpáti borzacska
Kárpáti borzacska
85 perc / előkészület: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer rendeltük egy étteremben, s onnantól kezdve csak ezt ettük, minden alkalommal. Csakhogy a szakács egyre slendriánabb módon készítette el: hol a köret nem sült át, vagy épp csöpögött az olajtól, hol a sajt maradt le a hús tetejéről, hol a tejföl, hol a fokhagyma... Elegünk lett, elkészítettem inkább itthon és ez olyan lett, amilyennek (szerintünk) lennie kell. Egyik kedvenc fogásunk, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leginkább sült krumpli, vagy burgonyapüré illik hozzá. Mi újkrumplit szoktunk legyalulni és fritőzben megsütni, majd (miután leitattuk róluk a fölösleges olajat) megszórjuk só és tört feketebors keverékével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A burgonyát megpucoljuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk a levétől, teszünk hozzá egy tojást, 2-3 ek lisztet, 1-2 nagyobb gerezd fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd a reszelt burgonyás masszában is úgy, hogy teljesen belepje. (Én egy evőkanál hátuljának segítségével szoktam ellapogatni rajta egyenletesen, úgy nekem könnyebb.)
  4. Bő, forró olajban kisütjük, ugyanúgy, mint a rántott húst, egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül, míg szép piros és ropogós nem lesz. Ha megsült, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  5. A tejfölbe belereszelünk 2-3 gerezd fokhagymát (ízlés szerint), a még meleg húsra rákenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 64 213
elküldve: 14
receptkönyvben: 779
elkészítve: 29/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mátrai borzacska

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pocimoci
pocimoci Sun, 2015-07-26 10:56

Szia! A hozzávalókban 3 tojás, 6 evőkanál liszt, az elkészítésben "hozzáadunk egy tojást és 3 ek lisztet" Melyiket vegyem figyelembe? Köszönöm!

GRéka
GRéka Mon, 2011-02-07 20:52

Kedves Zit!
Kezdő vagyok a konyhában, és nekifutottam a receptednek. Rögtön két kérdésem lenne: 1) Jól gondolom, hogy a hozzávalóknál dupla adagot írtál a leírásban szereplőkhöz képest? (ld. pl. liszt, tojás) 2) Én tegnap elkészítettem, de elég kemény lett a "rántás" része. Ez jó így vagy valamit elrontottam?
Köszi előre is!

Tutti1
Tutti / Tutti1 Mon, 2011-03-14 22:58

Szia!

A le reszelt burgonya levét érdemes kinyomkodni,valamint nem árt egy-két vizes öblítés,így a keményítő távozik belőle,nem lesz kemény a tészta. Eggyel kevesebb tojással csináld,a szükséges nedvességet hideg szóda(ásvány) vízzel pótold. Remélem bejön,nem lesz vele gondod, nálunk tuti lett.

Zit
Zit / Zit Tue, 2011-02-08 12:18

Szia Réka! (Lányomat is így hívják, szép név! :-)) Átnéztem a receptet, de ez nem dupla adag. Sajna nem tudom, miért lett kemény Neked. Nem lehet, hogy túl sokáig, vagy túl nagy lángon sütötted? Az ilyeneket általában közepes lángon kell sütni, hogy kívül-belül jól átsüljenek, és ne legyen az, hogy kívül keményre sül, túlpirul, míg a belseje nyers marad. Más nem jutott eszembe, de talán kérdezd meg Esztit (Gargoyle/AzEszter), vagy Petrát, ők a nagy rutinosak. :-) Persze azért azt is remélem, hogy ez most nem szegi kedved, mert ez amúgy tényleg egy világbajnok kaja - nekünk nagy kedvencünk. :-)

Giorgio73
Giorgio73 Sat, 2010-11-27 15:27

Kedves Zit!
Elkészítettük mi is ezt a receptet a mai nap folyamán! Nagyon finom volt!
Köszönjük! :)
Üdv.:Giorgio

Zit
Zit / Zit Sat, 2010-11-27 16:57

Kedves Giorgio, nagyon köszönöm a beszámolót, olyan jó olvasni, hogy sikerrel használtátok a receptet, szinte érzem a számban az ízét. :-) Gratulálok!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2010-08-26 19:10

Kedves Zit!
Ma ezt készítettem ebédre, a sertéshúsos változatban, méghozzá tarjából, salátakörettel.
Nem csalódtam benne, már az illata is sokat igérő volt, ahogy sült. :) Igaz, jó nagy rendetlenséget csináltam a konyhában, mivel nekem a hús felénél elfogyott a krumplipépem, úgyhogy kétszer álltam neki a reszelgetésnek :))) Persze már az elején gyanakodtam, hogy így lesz, mert jó nagy szelet husik voltak! :) De! És itt jön a dicséret! A szuperválogatós lányom, akibe beletukmáltam egy falatot sütés közben, azt mondta:"wooow, anya, ez állati finom!" Szóval nagyon jót ebédelt a család, ezután is készíteni fogom! Köszönöm a receptet! :)
Üdv.: Éva

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-08-27 00:22

Kedves Éva, nagyon köszönöm az észrevételt és a dicséretet is. Máris javítom a receptet, mert most, hogy mondod, nekem is van, hogy időközben elfogy a pép. Még egyszer köszönöm és szívből örülök, hogy ennek ellenére sem csalódtál a borzacskában! Mellesleg, nekünk csirkéből jobban bejön, valahogy könnyedebb a húsa. :-)

688
csirkemell filé 70 dkg
burgonya 8 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
finomliszt 6 evőkanál
tojás 3 db
tejföl 3 dl
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint