Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kárpátok szelet

Kárpátok szelet
Kárpátok szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mind látványra, mind ízre fantasztikus! Gyermekemet idézve: - Anya, király ez a süti!

hozzávalók / 4 adag

tésztához

krémhez

tetejére

ajánlat

Ha kivajazott tepsiben sütjük a tésztát, akkor könnyebb kiemelni a tepsiből, nem sérül. Amennyiben nincs ekkora sütőlemezünk, akkor két részletben kell megsütni. Frissen a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. Egy nagyobb lábasba tesszük a vizet és a vajat. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Amikor a vaj elolvadt a forró vízben, apránként belekeverjük a sütőporos, sózott lisztet. Masszív, összeállt tésztát kell kapnunk. Egy kicsit még kevergetjük a tűzön.
  2. Levesszük a tűzről, majd egy kicsit hűlni hagyjuk és amikor már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat egy kézi robotgép segítségével.
  3. Egy nagyobb sütőlemezt (34x37 cm) kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk az égetett tésztát. Itt-ott kis kiemelkedéseket formázunk, nyomatokat hagyunk rajta. Előmelegített sütőben megsütjük. Gyönyörű dimbes-dombos tésztalapot kell kapnunk!
  4. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és félretesszük.

krémhez

  1. Egy nagyobb fazékban a tojások sárgájával elkeverjük a cukrokat. Fokozatosan hígítjuk a tejjel, és adagoljuk hozzá a keményítővel elkevert lisztet. Ezután gyenge tűzön elkezdjük melegíteni, majd emelve a hőfokot, folytonos keverés mellet besűrítjük. Nagyon sűrű lesz! Ha kész, teljesen kihűtjük.
  2. A vajat kézi robotgéppel habosra keverjük, majd a vaníliás házi pudingot apránként adagolva a robotgéppel beledolgozzuk.
  3. A félbevágott tésztalap egyik dimbes-dombos felére rámerjük a krémet, és egyenletesen elsimítjuk. Ezután rátesszük a tésztalap másik felét. Egy rövid időre (kb. 30 perc) hűtőbe tesszük a süteményt, hogy a krém szilárduljon egy kicsit.
  4. Amikor kivesszük a hűtőből, gazdagon megszórjuk porcukorral. Ekkor fog a sütink hasonlítani a Kárpátok hófödte csúcsaira. Négyzetekre vágva tesszük asztalra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes égetett tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rigójános
Rigójános Sun, 2017-04-30 16:32

Hogyan vágjuk félbe? Vízszintesen, vagy a tepsi méretet felezve? Érthetőbben: mondjuk 17x37 cm-es (vagy 34x18,5-es) lapokat, vagy két db 34x37-es lapot kell kapnunk félbevágás után?

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2017-04-30 17:18

Szia!
A sütőlemez 37x34 cm. Az ezen sült tésztalapot kettévágjuk, akkor kb. két darab 18,5x17 cm-es tésztalapokat kapunk. Ezt kell tölteni és felkockázni úgy, hogy a "hegycsúcsok" lehetőleg jól mutassanak porcukrozás után! Remélem tudtam segíteni. További szép napot! Andi

1331
víz 230 ml
vaj 100 g
finomliszt 150 g
tojás 5 db
sütőpor 4 csipet
5 csipet
cukor 160 g
tej 7 dl
finomliszt 80 g
kukoricakeményítő 80 g
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 250 g
porcukor 4 ek