Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kastélytorta hercegnőknek

Kastélytorta hercegnőknek
Kastélytorta hercegnőknek
140 perc / előkészület: 120 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis Hercegnőm rendelte a Kastélytortát szülinapjára, de annyira beleélte magát, hogy nem volt szívem kihagyni. Alapvetően sokat sütök, de ilyen tortát még nem csináltam. Hát mit mondjak, volt sikere. Az egyetlen probléma az volt, hogy a vendégek folyamatosan kérdezgették a receptjét, miközben a vendég gyerekek már követelték, hogy vágjam fel, mert annyira beterítette a szobát az eperkrém illata, hogy nem bírtak ellenállni. Amikor végre elkezdtem volna felvágni, kislányom éktelen sírásba kezdett, hogy ne rontsam el, ne vágjam fel... Jajjjjj, hát nehezen vigasztalódott meg, de végül igen belátó volt, és az, hogy a tündérekkel játszhat, meg ő kapja a főtornyot, stb...ezekkel meggyőzhető volt. Aki ad email-címet, elküldöm a krémek receptjét is, és küldök még közelebbi fotót is, de ide csak egyet tudtam feltölteni, sajnos.
 

hozzávalók / 12 adag

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

ajánlat

A tortalapokat doboskrémmel töltöttem meg, kívül pedig eperkrémmel díszítettem. De megteheted, hogy csak eperkrémet készítesz, és azt teszed a lapok közé is. Ugyanis az idő elég nagy részét a krémek elkészítése vitte el nekem. Én bevallom, a piskótát üzletben vettem, mert a Sparban kapható nagyon jó minőségű, puha, rugalmas piskóta. Vettem egy nagyobbat (mármint az átmérője volt nagyobb) és egy kisebbet. Elvágtam három részre mindkettőt. Megkentem a doboskrémmel, de csak a lapok között. Vettem szintén boltból epres krémmel töltött piskótaroládot (ezt csak azért, mert a lányom rá van kattanva az eperre, és nem tudtam, hogy elég lesz-e az eperkrém, mint utóbb kiderült, elég lett volna, ha az egyik lapból korongokat vágok ki, összeragasztom doboskrémmel, és abból csinálom a várat). Ezt a roládot félbe vágtam, és ráerősítettem a tortára két hurkapálcával. Muszáj, mert különben eldől. Bárhol, nagyobb áruházban lehet ilyet venni, a lényeg, hogy elég hosszú legyen, mert utólag, ha túl hosszú, még mindig le lehet törni belőle. Vettem a fagyistól tölcséreket (20 ft/db), és bevontam rózsaszín marcipánnal, majd ráragasztgattam az ezüst színű cukrokat. Ezeket be kell tenni a hűtőbe, amíg sor kerül rájuk. Aztán megcsináltam az ablakokat: kinyújtottam vékonyra egy kis adag marcipánt, és kivágtam belőle 4 db négyzetet, a sarkokra szintén cukrot ragasztottam, ezt is betettem a hűtőbe. Aztán kinyújtottam a négy darab 15x3 cm-es marcipánt, a fölösleget levágtam, hogy egyenes legyen, és olyan formára vágtam a késsel, mint amilyen a bástyák teteje egy várban. Ezekre cukorszíveket ragasztottam, jól bele kell nyomkodni, különben könnyen ki esik belőle, de díszítheted bármivel, ami van otthon. Ezt is lehet kapni nagyobb áruházakban, én a Corában vettem. És vettem a neten cukorból készült virágokat, katicabogarat, stb... de ez is kapható áruházakban, csak nekem már nem volt időm utánajárni. Arra vigyázzunk, hogy jó minőségű marcipánt vegyünk, lehetőleg a Szamostól. Nem tudom, máshol mennyi, náluk 600 ft körül van egy csomag 10 dekás, de megéri, mert nagyon jó. A meleg kezünktől szuperül formálhatóvá válik. Nekem az a tapasztalatom, hogy csinálnak kifejezetten rossz marcipánt is, és azzal nehéz lesz dolgozni. Én Fairies márkájú tündéreket tettem a tetejére, árulnak csomagban 6 db kb. 3000 forint, de ez természetesen nem ehető…

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral egy habüstbe vagy fazékba öntjük, és egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött robotgép habverőjével krémes habot verünk a hozzávalókból. (Legalább 10 percig verjük!, hogy jól átfőjön és besűrűsödjön, de állandóan keverjük!, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.)
  2. A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 10 dkg vajat és a kakaóport, aztán a tojáskrémbe keverjük.
  3. A csokoládés krémet állandóan kevergetve langyosra hűtjük, aztán belekeverjük a megmaradt vajat. Betesszük a hűtőbe, amíg teljesen kihűl. Ekkor habverőgéppel jól felhabosítjuk, fehéredésig keverjük. 
  4. Ha ezzel készen vagyunk, hűlni tesszük, és addig elkészíthetjük az eperkrémet. A tejszínt habbá verjük,  az epret és nagyon kevés vizet összefőzünk, majd ha forr, beletesszük a porcukrot, a citrom levét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson található utasítás alapján, majd az eperpüréhez keverjük. (Ha túl darabos lenne, akkor botmixerrel dolgozzuk el.) Szigorúan miután kihűlt, elkeverjük a tejszínhabbal, és a tésztára kenjük, hűtőbe tesszük. (Ha csak mellé kínáljuk, akkor is megvárjuk, amíg kicsit megszilárdul.)
  5. A díszítéshez a tortát bevonjuk a már hideg eperkrémmel, és betoljuk a hűtőbe pár órára. Ha megdermedt a krém, lehet díszíteni. (Az ötletet nyugodtan el lehet lesni a fotómról, de legyünk kreatívak, bármi belefér.)

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 006
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Márványi Emese

Mióta szakács: 2010.04.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szülinapi kastélytorta, kastélytorta kislányoknak

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

skygirl
skygirl Tue, 2011-11-22 18:01

Valami gyonyoruuuuuuuu!
Eddig Barbie bababan gondolkodtam torta ugyben, de ezt latva, kastélytorta lesz a mi hercegnonk
5. szulinapjan is. Nagyon ugyes vagy, gratulalok!

Zsaber
Zsaber Mon, 2011-10-24 21:31

Nagyon ötletes, megpróbálom megcsinálni az én hercegnőmnek.Úgyis most lesz 6 éves.Biztosan imádni fogja! :)
A további krém receptjét és a fotókat is kérem.
Ide küldheted:kontulyzsani@gmail.com
Előre is köszi, már így ismeretlenül is.

reguska
reguska Wed, 2011-08-31 20:28

Nagyon nagyon szééépppp!!! Gratulálok!!! Az én kislányom is hercegnő párti, de nem mernék neki fogni.... nehéznek tűnik...

memese
Márványi Emese / memese Wed, 2011-08-31 20:31

Annyira nem is nehéz Kedves Reguska! Inkább csak idő kell hozzá, de az eredmény megéri. Azt az örömet látni... és ebben a korban azért már úgy van fogalma arról, hogy áldozat az, ha Te csinálod, hiszen már tudja, milyen az, amikor Apa, ANya fáradt, mert sokat dolgozott...Szóval vágj bele bátran! :-)

941
piskótalap 400 g
piskótalap 200 g
tojás 8 db
porcukor 40 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
étcsokoládé 30 dkg
vaj 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 8 dkg
eper 35 dkg
citromlé 1 citromból nyert
zselatin 12 g
marcipán 30 dkg
cukorgyöngy 2 ek