Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaszinótojás 2.

Kaszinótojás 2.
Kaszinótojás 2.
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt a kaszinótojás készítés- attól olyan remek húsvét és tavaszhangulatom lesz!
Egyébként a kaszinótojásra nagyon háklis vagyok, se a vajas, se a krumplis verziót nem szeretem, mert az a tapasztalatom, hogy elnyomják a tojás ízét, és nekem szárazak is. De a tartáros alap kifejezetetten könnyű és egyszerűen isteni! És ha már kaszinótojás, akkor általában franciasaláta is- összesen annyi a dolgunk, hogy kicsit több öntetet keverjünk ki, hogy a főtt tojássárgákat legyen mivel kikeverni.
Tényleg egyetlen dologgal lehet csak elrontani, ha túl sok öntet megy a sárgákhoz. Ha ez előfordul, akkor -bár most magam ellen beszélek -  két normál méretű, főtt, aztán nagyon alaposan összetört krumplival helyrehozható a dolog, csak már nem lesz olyan fínom-szerintem.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Franciasaláta, sonka, friss péksütemény.
A tojások tetejét díszíthetjük retekkel, uborkával, újhagymával-bármivel, ami ilyenkor friss a piacon, és színben passzol a sárgához.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
  2. Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
  3. Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
  4. Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
  5. A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
  6. A mártást fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre, lassan kell haladni, mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
  7. Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
  8. Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet. (Mindenképpen takarjuk le, vagy tegyük zárható műanyagdobozba, mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)

  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 128 851
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 933
elkészítve: 61/87
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
535 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
szezon: tavasz
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött tojás, tartárral és tojássárgával töltött tojás

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariann3
Mariann3 Wed, 2014-12-31 03:48

Végre egy szuper kaszinótojás recept! Tökéletes lett, úgy ahogy leírtad! Köszönöm :)

mamec
mamec Fri, 2012-03-09 22:48

Kedves Dakota!
Ide keveredtem a kaszinótojásodhoz, minden ok. Csak egy tippet szeretnék adni neked, ahogy én csinálom nem szineződik el a töltelék, ugyanis lefordítom a franciasalátára és az egészet áthúzom vékony tükörtartárral és úgy diszítem a tojásokat. Dísziteni sokmindennel lehet, pl: a franciasalátából félretett natúr borsóval, répával, csemegeuborkával, petrezselyemzölddel, pirosarannyal stb.
Egyébként nagyon guszta receptjeid vannak, nagyon ügyes vagy.
További jó főzőcskézést: Mamec

BorosiBrigi
Brigus / BorosiBrigi Fri, 2011-07-08 13:27

Ez tényleg nagyon finom! Sokszor csinálok kaszinó tojást, de eddig mindig a besamel-es változatot csináltam. Soha nem voltam vele teljesen megelégedve, mert nem volt kellőképp ízes nekem. Hiába raktam bele szardella pasztát meg több mustárt meg sót....akkor is nekem ízetlen maradt.
Én egy kicsit több mustárt tettem bele, mint ahogy írva van, de ez én szám íze miatt készült így! :) Szeretem, ha egy kicsit savanykás:)
Egy jó tipp!
Ha híg lett a töltelék, akkor lehet dúsítani zsemlemorzsával......higgyétek el, hogy nem rontja el és ettől egyszerűbb megoldás erre a problémára nincs. Ezt egy "töltött tojás" nevezetű ételnél kóstoltam. Mondjuk ott igen nagy mennyiségben volt benne a morzsa de úgy is finom volt nagyon. Kis mennyiségben nem lehet észrevenni a töltelékben, nem változtatja meg az ízét sem!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Tue, 2011-03-15 15:18

Sziasztok! Én még villával jól áttört túróval is szoktam felturbózni a töltelékét a tojásnak. Szaporítja is a töltelék mennyiségét, és nagyon finom könnyed lessz tőle, nem lesz folytós.

violin
violin Tue, 2010-09-28 14:24

Szia Nórikánk!
Nagyon ínycsiklandó a tojásod. Holnapra vacsi lesz belőle, mert mára már Ötkarikás salátát dobtam össze. Jó ez az oldal, pár napja regisztráltam. Puszi:
Márti n.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-09-28 13:14

Szia Drága Bogim!
Köszönöm!!! Az itthon maradtakat másnap összepárosítottam a madárlátta őzgerinceddel, és olyan reggeli kerekedett belőle, hogy csuda :D
Úgy örülök, hogy találkoztunk :)
Szép napot!
Puszi:
Nóra

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-09-28 15:02

Kedves Nóra!
Nagyon örülök hogy fincsi reggeli lett.Én pedig lehet hogy hétvégén elkészítem végre a kaszinótojást.
Nagyon örülök hogy megismertelek,bizony jó kis csapat jött össze.
Puszi.Bogi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-09-25 22:43

Kedves Nóri! Junior lelkes rajongója lett a kaszinótojásodnak, és roppanttul neheztelt ránk, hogy nem vittünk neki haza még egy kicsit!:)) Mentségünkre legyen szólva, mire észbekaptunk, már huss, eltűnt! Azt hiszem, ez jelez valamit a minőségéről...:DDD Köszönjük! Mrs Smith

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-09-25 23:15

Kedves Mrs Smith!
Hát ennek annyira nagyon örülök :) Gyerekektől jött dicséret dupla öröm, mert tök őszinték :)
Apukám felfalta a levest ( holnap én akartam megenni, de hát így jártam) nagyon ízlett neki, pedig finnyás az itthon előállított távol-keleti konyháral, mert boldogult fiatalságában matróz volt, és igen sokat járt arra. Nem is eszik meg akármit :) Szóval kérünk szépen pontos receptet!!!
Puszi, jó éjszakát:
Nóra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-09-25 23:18

:))Ennek igazán örülök, hogy apukád is leellenőrizte! Nemsokára érkezik majd a recept! Puszi Jó éjt Neked is!

bejczyne
bejczyne Thu, 2010-08-26 14:31

Kedves Dacota! Kisfiam keresztelőjére elkészítettem. Nagyon finom lett és emellett mutatós is. Én egy kávéskanál zselatint is tettem a tojáskrémbe, tökéletes maradt a habzsákból kinyomva. Köszi a receptet.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-08-27 16:33

Kedves Bejczyne!
Nagyon kedves tőled, hogy egy ilyen fontos eseményre a receptemet készítetted! :) Örülök, hogy ízlett, gratulálok a keresztelőhöz!
Szép hétvégét,
Üdvözlettel:
Nóra

marxne
marxne Fri, 2010-04-30 12:00

Én nagyon sokszor csinálok kaszinótojást! Nálunk a szenteste egyik elengedethetetlen hamija. Én egy nagyion pici uborkát, és gépsonkát vagy főtt sonkát is szoktam bele keverni.
Nagyon guszta a képed!

kh
Jahin / kh Mon, 2010-03-08 23:28

Nagyon jól néz ki, reprezentatív a díszítése.A fent leírt tojáskrémhez mindig teszek tejben megáztatott és kinyomkodott kiflit vagy zsömlét.10 tojásnál kb.4-et.Így kiadósabb plusz az állagát is könnyebben eltalálom.Üdv:Hajni

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-03-08 23:52

Hű, ez jó tipp! Alapvetően semmit nem szeretek hozzákeverni a tojáskrémhez, pont azért szeretem,mert se vaj, se krumpli nincsen benne, de háááát, történt már olyan, hogy kicsit túlöntöztem a tartáralappal, és nem tudtam viszatölteni szépen a tojásokba. Na és ha ilyen baki történik, marhára útálok még krumplit is főzni, meg várni, míg kihűl...ha legközelebb ilyet teszek, biztos kipróbálom, hogy krumpli helyett a te módszereddel fixálom...ez sokkal gyorsabb.
Üdv:
Nóri

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-03-08 17:53

Szia Nóra. Úgy látom ez a legfrissebb recepted.Mikor töltötted fel?Ma került az oldalra.Az enyém még nincs fent.Egyébként nagyon jó,én még nem csináltam kaszinótojást de most lehet hogy kipróbálom.Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-03-08 18:49

Keves Bogi!
Már több mint egy hete, de ne aggódj, mert több mint 4000 aktív szakács van, úgyhogy nagy munka lehet egyesével átnézni a recepteket! Már kíváncsian vároma tiédet.:)
A tojáshoz meg, ha elkészíted, sok sikert!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-03-08 17:52

Szia Nóra. Úgy látom ez a legfrissebb recepted.Mikor töltötted fel?Ma került az oldalra.Az enyém még nincs fent.Egyébként nagyon jó,én még nem csináltam kaszinótojást de most lehet hogy kipróbálom.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-03-08 17:32

Nahát, milyen szép lett! Sosem voltam oda érte, de most összefutott a nyál a számban. Még a végén nekiállok! :-p
Üdv:
Eszter

164
tojás 10 db
tejföl 1 dl
majonéz 0.5 dkg
mustár 2 tk
citromlé 2 kk
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 ek