Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán habkrém

Katalán habkrém
Katalán habkrém
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A katalán krém (vagy franciáknál égetett krém) habszifonban készülő, mesés állagú változata, Ferran Adriától.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, a citrushéjakkal és a fahéjrúddal együtt felmelegítjük. Mielőtt elérné a forráspontját, lehúzzuk a tűzről és fél órán át állni hagyjuk.
  2. 30 perc elteltével hozzáadjuk a cukor felét és kb. 80 fokra felmelegítjük.
  3. Egy tálban kikeverjük a maradék cukrot a tojássárgákkal és kisebb adagokban, folyamatosan keverve rászűrjük a tejes keveréket.
  4. Az egészet visszaöntjük a lábasba és 15-20 perc alatt (állandó keverés mellett) addig főzzük, míg besűrűsödik.
  5. Ha normál habszifonunk van, megvárjuk, míg a krém kihűl, s csak aztán töltjük a szifonba. Speciális szifon használata esetén nem kell várni, a 6. lépés szerint járunk el.
  6. A krémet finom lyukú szűrőn keresztül a szifonba töltjük. Rátekerjük a tetejét, beleengedjük a patront, jól összerázzuk a szifont és a hűtőbe tesszük 6 órára.
  7. A hűtési idő letelte után kis tálkákba porciózzuk a habot, tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a cukrot. (Konyhai gázpisztoly hiányában grillezéssel is karamellizálhatjuk a tetején a cukrot.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 895
elküldve: 4
receptkönyvben: 503
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

égetett habkrém, créme brulée hab

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drukkker
drukkker Wed, 2013-02-13 15:00

Nos, szerintem ez enyhén szólva komplikált. Habszifon, konyhai karamellizáló lángot szóró pisztoly, lehúzom a tűzről, később visszamelegítem. Egyszerűbbet kérünk. Biztosan nagyon fínom, de túl sokat kell totojázni

petra
Petra / petra Thu, 2013-02-14 14:13

van egyszerűbb is, a sima katalán krém:http://www.nosalty.hu/recept/creme-brulee
:-)

Diaana
Diaana / Diaana Tue, 2011-12-27 21:17

Engem is erdekelne a habszifon nelkuli elkeszites. Ha van tippetek, leyszi, irjatok! Koszonom:)

honey57
Honey57 / honey57 Fri, 2011-07-29 21:55

Sziasztok! Nem lehet ezt valahogy habszifon nélkül is elkészíteni? Egyébként isteni lehet!

Németh Orsolya
Németh Orsolya Tue, 2009-09-08 12:20

www.liss.hu -t ajánlom. Nézzetek körül. Magyar habszifonok, magyar patronok magyar pénztárcához. A József körúton van Márkaboltjuk. Szegeden a Tisza Lajos körúton.

petra
Petra / petra Mon, 2008-10-13 16:37

speciális habszifont használok, amibe bele lehet tölteni a forró krémet
de köszönöm a kérdést, ez kimaradt a receptből

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-10-13 16:28

Nem veszélyes, hogy melegen teszed a krémet a habszifonba?!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-06-11 09:40

Sziasztok: a habszifonok ma már hideg / meleg alkalmazáskhoz egyaránt használhatók.
Itt vannak bővebb infok: www.isi.co.hu

353
habtejszín 300 ml
tej 75 ml
fahéjrúd 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
cukor 75 g
tojássárgája 3 db