A créme brulée (égetett krém) spanyol változata, ami annyiban különbözik, hogy fahéj és citrom van benne. Igazából nagyon egyszerű elkészíteni, kb. annyi, mint egy zacskós pudingot, de mondanom sem kell, hogy annál ezerszer jobb. Én a sütő grill fokozatával égettem rá a cukrot, de ha ilyen fokozat nincs a sütőn, legvégső esetben készíthetünk rá karamellt serpenyőben, amit majd vékonyan rácsorgathatunk a hideg krémre (5 dkg cukor, 2 ek. víz, 1 ek. méz, addig forralni, míg aranybarna nem lesz).
Hozzászólások (9)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: Heti menü: melengető őszi levesek és omlós húsos főételek kiváló borokkal
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. november 16-án kiemeltük cikkünkben: Mire jó a zsebsárkány?
Üdvözlettel, NoSalty
Ja, és mit gondolsz, ha kipróbálnám citrom helyett narancshéjjal, az megbolondítja egy kicsit, vagy nem lenne túl jó?
Én láttam olyan receptet is, ami vegyesen írta a citrom és a narancshéjat hozzá, szóval azzal sem lehet rossz, szerintem megér egy próbát!
Megcsináltam a krémet, bár nekem nem lett túl sűrű, elég folyós.. Mennyire kell sűrűnek lennie? (Mert messze nem olyan, mint a vanília puding besűrűsödve.)
Az íze nagyon finom, citrom és fahéjrúd is volt itthon. :) (Bár először őrölt fahéjjal terveztem, gondolom nem sokat von le az értékéből, bár így az igazi.)
Nincs grill funkció a sütőnkön, úgyhogy marad a főzött karamell, remélem azért így is finom lesz..
Köszi a receptet! :)
Szia!
Válaszoltam a blogon is, de ide is megírom, nem tudom melyiket nézed meg előbb: én kukoricakeményítővel készítettem, viszont szerintem ha az oetker-esből többet teszel bele (2 ek.), akkor azzal is működni fog és szépen besűríti. És igen, fahéjrúddal az igazi, így csak az aromája kerül bele:)
A Dr. Oetker is kukoricakeményítő, úgyhogy végképp nem értem, mi a probléma.. Úgy érted, plusz 2 ek. vagy 2 ek.-nyit kéne használnom? Mert szerintem volt az két ek. amennyit beleraktam.
Na mindegy, nem adom fel a próbálkozást, legközelebb talán megpróbálom egy másik keményítővel és naranccsal. :)
És köszi a gyors választ!:)
Most készítettem el, nagyon finom lett! Egyenlőre csak a főzőedény alján maradt krémet kóstoltam, a tálkák hűlnek és a karamellizálás is izgat... de azzal megvárom a családot :) Köszönet a receptért! Pikk-pakk elkészült :)
Szívesen!:) Remélem a karamell is jól sikerült!