Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katalán krém Évi nénitől

Katalán krém Évi nénitől
Katalán krém Évi nénitől
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Jar Platinum receptverseny főzőestjének desszertje volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet összekeverjük a narancs reszelt héjéval és a fahéjjal, forráspontig hevítjük.
  2. A tojások sárgáját 10 dkg barna cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt is.
  3. A forró tejből hőkiegyenlítésként a cukros tojássárgához merünk, és elkeverjük, majd az egészet a forró tejhez adjuk, és folyamatos keverés mellett sűrítjük, míg már majdnem pudingszerű lesz.
  4. Ekkor tálakba szűrjük sűrű szitán keresztül, és hűtőben dermedésig hűtjük.
  5. A kihűlt krém tetejét megszórjuk 1-1 kanál barna cukorra,l és konyhai fáklyával rákaramellizáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: spanyol
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

katalán habkrém, créme brulée, spanyol desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

280
tej 1 l
tojássárgája 8 db
kukoricakeményítő 2 evőkanál
narancshéj 1 ek
fahéj 1 teáskanál
barna cukor 13 dkg