Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katica torta

Katica torta
Katica torta
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A keresztlányom születésnapjára készült a torta, fantáziámat elengedve, s felhasználva, ami éppen kéznél volt. Jó lett a végeredmény.  

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

ajánlat

A díszítéshez bármit használhatunk, papírsablon nélkül is be lehet szórni. A katicától lesz egyedi, s személyreszóló- ugyanis az ajándékozottnak katica a jele a bölcsiben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A 2 pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd a többi, forrásban lévő tejhez öntjük, felfőzzük. Kevergetve kihűtjük, majd kanalanként a cukor és margarin keverékéhez adjuk.
  3. Az öntethez cukrot karamellizáljuk; amikor világosbarna színt kap, hozzáöntjük a vizet, a kávét, s addig főzzük, míg a cukor feloldódik.
  4. A piskótát 2 ujjnyi csíkokra vágjuk. Egy kisebb, kerek aljú tálat kibélelünk egy sor piskótacsíkkal, meglocsoljuk néhány kanál öntettel, erre krémet kenünk. Újabb sor piskóta következik, csakhogy most másik irányba, az előző sorra merőlegesen rakjuk a csíkokat. Öntet, majd krém következik, s így folytatjuk, míg megtelik a tál. Vigyázzunk, hogy maradjon krém a bevonáshoz is.
  5. Állni hagyjuk legalább egy órát, ezután borítjuk ki tányérra a sütit, óvatosan, hogy megtartsa kerek formáját. Bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Papírból kivágott katicamotívumot teszünk a tetejére, így szitáljuk be kakaóval. A papírforma eltávolítása után szeletekre vágott aszalt sárgabarackkal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28×35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kávékrémes piskótatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-14 20:47

Jéééééé egy Katóka bogárka! Nagyon kedves! Gratulálok az ötlethez:()

524
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 10 dkg
víz 1 dl
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
aszalt sárgabarack 10 dkg