Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katicás szendvicsek

Katicás szendvicsek
Katicás szendvicsek
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak a címben, de a történetben is folyamatosan jelen vannak a katicák. Mivel én is nagyon szeretem ezeket az élénkpiros, fekete pöttyös bogarakat, arra gondoltam, miért is ne kerülhetnének az asztalunkra? Az ötlet nem saját, kismillió helyen láttam már, de ezt egyszerűen nem tudtam kihagyni. Jól passzol a könyvhöz, és finom, mutatós előétel. Partikhoz, gyerekzsúrokhoz ideális falatok, ráadásul finom és egészséges!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az oldalamon még nagyon sok könyvvel és recepttel találkozhatsz. A Facebookon is fent vagyok! Tipp: Feta helyett használhatunk túrót vagy rikottát. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel, reszelt sajttal, de szinte bármi jó lehet hozzá, amit otthon találunk. Rukkola helyett bazsalikomlevél is mehet rá vagy saláta darabok. Nagyon ráérősek, fetából szemeket is készíthetnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nálam szeletelt rozskenyér az alap, de használhatunk mást is. Keksszel is remekül működik a dolog vagy szeletelt bagettel, amit akár meg is piríthatjuk. Fogunk egy nagyobb pogácsaszaggatót, és 12 kis kört vágunk a szeletekből. (Természetesen bármilyen formát használhatsz, a lényeg úgyis a katicabogarakon lesz.)
  2. Miután ezzel megvagyunk, elkészítjük a szendvicskrémet. A 10 dkg feta sajtot összetörjük, majd a tejföllel simára keverjük, és megkenjük ezzel a kencével a kenyereket. Mehet rá a rukkola, és ezekre helyezzük a katicákat.
  3. A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, és a feleket középen egy éles késsel bemetsszük. Figyelünk, hogy ne vágjuk szét teljesen! Egyet-egyet ráhelyezünk a falatokra, majd jöhet rá az olívabogyó. 3-at hosszában és keresztben elvágunk, így minden negyed 1-1 fej lesz. Ezeket a paradicsomokhoz illesztjük, majd jöhetnek a pöttyök.
  4. A megmaradt fekete bogyót apróra feldaraboljuk, és a piros "páncélokra" helyezzük a darabkákat. Szépen megállnak, de ha bizonytalanok vagyunk, akkor egy éles késsel metsszünk bele a zöldség húsába, és helyezzük bele a fekete darabokat. (Megjegyzem, ez elég macerás.) Végezetül a rukkolák szárából tépkedünk 24 kisebb részt, ezek lesznek a katicák csápjai, melyeket a fejek alá csúsztatunk. Ezek után nincs más dolgunk, mint figyelni, hogyan tűnnek el a katicák a tányérokról. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 313
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos szendvics, fetakrémes kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2015-12-02 22:47

Szenzációsak a szendvicseid. Azt vártam ,ahogy néztem, hogy mikor repülnek el a katicák. Gratulálok a türelmedhez és az ügyességedhez. Zsuzsa

KönyvParfé
KönyvParfé / KönyvParfé Thu, 2015-12-03 13:00

Köszi Zsuzsa! :) Megsúgom, a szendvicsek valóban repültek. Pontosan bele a szájakba! ;) A pöttyözés egy kicsit macerás, de azért mindenkit arra bíztatok, próbálja ki. Vicces és finom. Ivett

470
rozskenyér 0.5 kg
tejföl 1.5 dl
feta sajt 10 dkg
rukkola 2 g
koktélparadicsom 6 db
fekete olajbogyó 4 db