Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávéhabos profiterol

Kávéhabos profiterol
Kávéhabos profiterol
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokak kedvenc olasz édessége házilag is elkészíthető, és bár teljes odafigyelést és egy féldélutánt igényel, a végeredményért mindenképpen megéri kipróbálni.

hozzávalók / 5 adag

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a csokoládészószhoz

hozzávalók a kávéhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta elkészítése

  1. Egy nyeles lábasba öntjük a vizet, illetve a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, és melegíteni kezdjük. Ha már elég meleg, hozzáadjuk a vajat, és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
  2. Amint felforrt, elzárjuk vagy takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan, intenzíven keverjük, amíg a tészta egy nagy gombóccá válik, az edény falán pedig hajszálvékony tésztaréteg jelenik meg.
  3. Ha eddig nem tettük volna meg, ekkor mindenképpen lehúzzuk a tűzről az edényt, és egy pár percet hűlni hagyjuk a tésztát, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat - ez komoly izommunkát igényel.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire diónál kicsit nagyobb adagokat nyomunk belőle. A gombócok tetejét vizes ujjal elegyengetjük - így nem csak a formája lesz szebb, de nem is fog odaégni.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Amikor már késznek ítéljük a fánkokat, visszavesszük takarékra a sütőt (kb. 50-70°C-ra), az ajtaját pedig egy fakanál segítségével résnyire kinyitjuk. Így szárítjuk 10-15 percet, hogy ne essenek össze a gombócok.

csokoládészósz elkészítése

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt, és addig keverjük, amíg egynemű lesz, ekkor félretesszük hűlni.

kávéhab elkészítése és az összeállítás

  1. A tejszínhez adjuk a sűrű kávét (2-3 teáskanálnyi meleg vízben keverjünk el 2 teáskanál instant kávéport), valamint a porcukrot, és habbá verjük. A kész kávéhabot habzsákba töltjük.
  2. A profiterol fánkok alját késsel kilyukasztjuk, és beléjük töltjük a kávéhabot.
  3. Tálaláskor leöntjük a csokoládészósszal, és pirított mandulapehellyel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz égetett tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
víz 2 dl
tej 125 ml
cukor 1 ek
1 csipet
vaj 90 g
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
étcsokoládé 18 dkg
vaj 1 ek
habtejszín 1.5 dl
habtejszín 2.5 dl
feketekávé 1 ek
porcukor 2 ek