Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes bonbon

Kávékrémes bonbon
Kávékrémes bonbon
67 perc / előkészület: 60 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző féle bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni. 

Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kell, akkor utána úgy megy, mint a karikacsapás.

Apukám odavan a kávés dolgokért (beleértve a kávét is, meglepően), szóval ez biztos, hogy neki fog ízleni a legjobban. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  2. A töltelékhez először a vajat felolvasztjuk (gőz fölött/mikróban/a tűzhelyen alacsony hőfokon), majd hozzákeverjük a tejszínt is. Összeforrósítjuk őket, majd hozzáadjuk a fehér csokit és az instant kávét is, és addig kevergetjük, amíg szép sima krém nem lesz az egészből, majd félretesszük hűlni.
  3. Ha a töltelék lehűlt, de még nem dermedt meg (mert megfog), akkor a kis bonbonformákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  4. Hűtőből kivéve, a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  5. A bonbonokat a formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket, és a tetejét úgy díszítjük, ahogy jólesik. (Nálam van itthon ilyen ehető glitter, amit kis ecsettel tettem a bonbonok tetejére.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 071
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert

egyéb elnevezések

desszertgolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

335
étcsokoládé 200 g
vaj 150 g
fehér csokoládé 25 g
habtejszín 15 ml
instant kávé 1 teáskanál