Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes kocka

Kávékrémes kocka
Kávékrémes kocka
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kávés sütemények nagyon különlegesek. Ha a tésztába és a krémbe is kerül egy kis kávés íz kakaóval megbolondítva, biztos a siker. Ezt a receptet nemrég kaptam az egyik ismerősömtől, ma készítettem el először, de teljesen biztos, hogy nem utoljára.:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben összekeverjük a lisztet, keményítőt, kakaót, kávéport, sütőport és a szódabikarbónát.
  2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.
  3. Egy csipetnyi sót teszünk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Apránként (kanalanként) hozzákeverjük a habverővel a porcukrot.
  4. A kemény cukros habba egyenként belekeverjük a géppel a tojássárgájákat. Lekapcsoljuk a gépet, és most már csak fakanállal dolgozunk tovább.
  5. A hab tetejére rászórjuk a lisztes keverék felét, és ráöntjük az étolaj felét is, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze. A lisztes keverék és az étolaj másik felét is beledolgozzuk.
  6. Sütőpapírral bélelt, nagy, négyzet alakú tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Kb. 13-15 perc.
  7. A krémhez először a pudingporokat és a keményítőt kevés hideg tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig felforraljuk a 8 ek kristálycukorral. Amikor a tej már majdnem forr, gyorsan belekeverjük a pudingos tejet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a puding be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, le ne süljön a krém.
  8. A 25 dkg vajat habosra keverjük a 4 ek porcukorral.
  9. Elfelezzük a kész pudingot, az egyik felébe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot, és ha hidegre kihűlt, a habosra kevert porcukros vaj felét is hozzáadjuk. Ez lesz a fehér krém.
  10. A másik felébe még melegen belekeverjük a kakaót, kávéport és 1 ek porcukrot, majd a kihűlt, barna krémbe a porcukros vaj másik felét is hozzákeverjük.
  11. A piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, a tésztára rákenjük a fehér krémet, majd erre a barna krémet.
  12. Gőz fölött 2 ek étolajjal felolvasztjuk a tortabevonót, és a barna krém tetejére öntjük, majd gyorsan eligazgatjuk a csokit a süti tetején.
  13. Ha a csoki megszilárdul, vizes késsel szépen felszeleteljük a süteményt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 169 398
elküldve: 120
receptkönyvben: 1 737
elkészítve: 67/96
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés piskóta vaníliás és kávés krémmel, kávés piskóta kávékrémmel töltve, kétszínű krémmel töltött piskóta

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brynn
Brynn Mon, 2020-04-13 14:45

Nekem nem jött be. Kétszer is elkészítettem, elsőre szanaszét folyt az egész. Másodszorra is nekifutottam, mert tetszett az ötlet és szerettem volna kávés sütit. Második próbálkozásra már sokkal jobb lett az eredmény, de még mindig nem 100%. A piskóta lapos lett, de egyébként ettől még jó . A krém tökéletesen megállt, de a keményítő miatt apró csomók maradtak benne, hiába kevertem nagyon sokat. A fehér krémnél nem gond, mert alig látszanak, de a barna krémben nem túl szép.
A 2 ek. olaj totál nem volt elég a tortabevonóhoz. Szép vékony lett ugyan, de törékeny, repedezik, teljesen elrontva az összhatást. Esetleg ki lehetne egészíteni a receptet azzal, hogy érdemes felszeletelni a sütit akkor, amikor már megdermedt egy kicsit a bevonó, de még nem kemény.
Amennyit szenvedtem ezzel a sütivel, azt mondom totál nem éri meg. Ennyi energia- és anyagbefektetéssel már hólabdát is csinálhattam volna... :-(

motko
motko Fri, 2020-03-20 17:08

Úgy tűnik, ilyen kommentet már kevesen írnak. Azért elmondom, hogy kávéfüggő férjem ezt kapja torta helyett a születésnapjára. A piskóta és a krém állaga is kiváló lett a megadott mennyiségekkel. Már tálból kóstolóval is finom. Köszönöm a receptet!

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Fri, 2015-05-08 18:11

Nagyon finom és kiadós süti ! Már nem első alkalommal készítem el ,csak ajánlani tudom mindenkinek . A piskótája is nagyon jó puha még harmadik nap is .Ha addig megmarad! Köszönöm szépen a receptet. Elmentve a kedvencek közzé!

SunnySmile
SunnySmile Tue, 2014-04-22 11:24

Ez a süti egyszerűen tökéletes!
Húsvétra készítettem, hatalmas siker lett.
Köszönet a receptért. :)

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2014-04-22 14:13

Örülök, hogy Nálatok is sikert aratott! Köszönöm a visszajelzést!
Üdv.:
Kata

mated7
mated7 Sat, 2014-04-19 11:27

Kedves bjk!
Megsütöttem a sütit, isteni lett!
Én tettem a tetejére tejszínhabot is.
Köszi a receptet!

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2014-04-19 20:04

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett! A tejszín nagyon jó ötlet! Biztosan nagyon finom úgy is!

mated7
mated7 Sat, 2014-04-19 11:07

Kedves bjk!
Elkészítettem a sütidet, isteni finom lett!!!
Én tettem rá fél l Hullalát is. Köszi.

mated7
mated7 Sat, 2014-04-19 11:05

Kedves bjk!
Elkészítettem a sütit húsvétra. Isteni finom lett, én tettem e tetejére fél l Hullalát is.
Köszi a receptet!

macimama
macimama Fri, 2013-10-11 15:52

Azt szeretném kérdezni, hogy keményítő helyett (nem szeretem) ugyanannyi mennyiségű liszttel készítsem?

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2013-10-13 13:45

Lehet a keményítő helyett is lisztet tenni a tésztába. Én azért szeretem a keményítővel készült piskótákat, mert jó lesz a tészta állaga tőle.

Nagyer
Nagyer Tue, 2013-04-23 14:14

Megsütöttem! Nagyon finom lett! Sokszor fogom készíteni! :D
Köszönöm ezt a szuper receptet!

MrsB
MrsB Sun, 2013-04-21 21:37

Szia! Ma megcsináltam a sütit és nagyon finom de nekem a krém nagyon híg lett pedig még kevesebb tejjel is csináltam... Nem tudom mi történhetett de ezt leszámítva tényleg nagyon finom sütemény :)

bjk
Bjkata / bjk Mon, 2013-04-22 06:18

Nem tudom, mi lehetett az oka. Lehet, hogy még meleg volt a puding, amikor a vajas krémet belekeverted? Teljesen kihűlt állapotban kell összekeverni. De a pudingpor minősége is lehetett az oka.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-04-20 08:48

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-04-19 09:18

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.04.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zimpir
zimpir Thu, 2013-04-18 19:47

Igazán szépre sikerült ez a süti. Mentettem és majd meg is fogom sütni.

491
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
instant kávé 10 g
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 dl
tejszínízű pudingpor 3 csomag
étkezési keményítő 4 dkg
tej 1 l
cukor 8 ek
vaj 25 dkg
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
instant kávé 2 ek
porcukor 1 ek
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek