Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes kosárka grillázzsal

Kávékrémes kosárka grillázzsal
Kávékrémes kosárka grillázzsal
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a tv-ben láttam, viszont abban túl sok volt a kávé. Így lágyítottam az összetételen, hogy egy könnyebb, élvezhetőbb édességet kapjak. Ezáltal egy könnyedebb ízvilág jött létre.  

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Grillázshoz

ajánlat

Ízesíthetjük a tejet pl. narancshéjjal vagy vaníliarúddal. A krémhez használhatunk mandula- vagy rumaromát, esetleg ételfestéket. A grillázs készülhet mogyoróból, mandulából is. Az édesség könnyen variálható, akár grillázs helyett cukorkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egy minimuffin tepsit kivajazunk, kilisztezünk.

Tészta

  1. A lisztet a sóval és a dióval elkeverjük.
  2. A cukrot a puha vajjal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután fakanál segítségével beledolgozzuk a diós-lisztes keveréket.
  3. A tésztából nedves kézzel 24 egyforma golyót formálunk. A golyókat lisztes felületen kb. 6 cm átmérőjű korongokká lapítjuk. A korongokkal kibéleljük a muffin forma mélyedéseit.
  4. Kb. 15 perc alatt készre sütjük a kosárkákat.
  5. A kész kosárkákat a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Grillázs

  1. A diót mozsárban apróra törjük.
  2. A cukrot, a mézet és a vizet összekeverjük, majd egy serpenyőben alacsony fokozaton karamellizáljuk. Ezalatt nem szabad kevergetni.
  3. Egy sütőpapírral vagy alufóliával fedett területre öntjük a karamellt. Minél vékonyabb rétegben elsimítjuk, majd rászórjuk az apróra tört diót. Félretesszük hűlni.
  4. A kihűlt grillázst apróra törjük, és mozsárban szétzúzzuk, vagy ledaráljuk.

Krém

  1. Megmelegítünk kb. egy deci tejet, és feloldjuk benne a cappuccino port, majd hozzáadjuk a többi tejet.
  2. Az összes kávés tejet és az 5 dkg Házi krémes krémport mixerrel kb. 2-3 perc alatt krémesre keverjük.
  3. Miután a krém elkészült, hozzákeverjük a vanília aromát.
  4. A tésztakosarakat kiemeljük a formából, megtöltjük a krémmel, és megszórjuk grillázzsal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anettmama

Mióta szakács: 2014.01.10.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávékrémes kosárka, grillázsos-krémes kosárka, krémes kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

212
dió 5 dkg
finomliszt 12.5 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
cukor 4 dkg
tojás 1 db
cappuccino por 2 ek
tej 3 dl
vaníliaaroma 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 50 g
cukor 10 dkg
méz 1 ek
víz 1 ek
dió 5 dkg