Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes szelet

Kávékrémes szelet
Kávékrémes szelet
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap klasszikus olajos piskóta. Én a tetejét sütés előtt megszórtam durvára vágott dióval. A krémhez eredetileg 150 ml tej kellene, így kapunk egy finom vaníliás krémet, de én most kávésat akartam. Ezért egy részét kávéra cseréltem. A csokiborítás pedig egyszerű, gyors, és ami a legfontosabb, szeletelés közben nem törik.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habbá verjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a sütőport. Ezekkel már csak addig verjük, amíg az olaj teljesen el nem keveredik.
  3. Végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kiolajozott tepsibe (kb. 22 x 30 cm-es) öntjük. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval, és 200 fokos sütőben (enyém gáz) tűpróbáig sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A Gála pudingport a tejjel és a kávéval kézi habverővel fél percig keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a növényi tejszínt meg a porcukrot. Addig verjük, amíg egy jó állagú, masszív krémet nem kapunk.
  3. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék egyharmad rész a tetejére kerül.

Hozzávalók a csokimázhoz

  1. A csokimázhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a felkockázott csokoládéra öntjük. 1-2 percig várunk, hogy a csoki olvadjon, majd gyors mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha jó minőségű csokoládét használtunk, akkor egy aránylag sűrű, de jól kezelhető krémet kapunk. Ezt egy kanál vagy spatula segítségével rákenjük a sütink tetejére.
  2. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, és lehet is szeletelni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 22x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Beáta

Mióta szakács: 2014.08.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
tojás 6 db
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 1 teáskanál
dió 2 marék
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
feketekávé 80 ml
tej 70 ml
növényi tejszín 300 ml
porcukor 3 ek
étcsokoládé 10 dkg
növényi tejszín 100 ml