Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávékrémes vajas keksz

Kávékrémes vajas keksz
Kávékrémes vajas keksz
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors és egyszerű nassolni valóval akartam meglepni magunkat :-)

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a kekszhez

hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

hozzávalók a kekszhez

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só).
  2. Elmorzsoljuk a puha vajat, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a felvert tojást.
  3. Összedolgozzuk. Én diónyi nagyságú golyókat formáltam, melyeket a sütőpapíron ellapítottam.
  4. Aranysárgára sütjük 8-10 perc alatt, kb. 200 fokra előmelegített sütőben.

hozzávalók a krémhez

  1. A mascarponét elkeverjük a kávéval, majd nyomózsákba töltjük.

Összeállítás

  1. A kihűlt kekszek felét megtöltjük a habzsákba töltött kávés krémmel, majd lefedjük a megmarad kekszekkel.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 332
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes keksz, kávékrémmel töltött vajas keksz, vajas keksz kávékrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

948
vaj 200 g
finomliszt 300 g
cukor 100 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 csipet
mascarpone 200 g
feketekávé 2 ek