Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávémousse csokoládéval és sós karamellel

Kávémousse csokoládéval és sós karamellel
Kávémousse csokoládéval és sós karamellel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kávéfüggők, figyelem! Nem ez a pohárkrém fog titeket leszoktatni a szerről, de ki lehet vele váltani a reggeli adagot. :)

hozzávalók / 3 adag

Fehércsokoládés kávékrém

Csokoládés kávémousse

Sóskaramell-öntet

ajánlat

Kávé mellé, kávé helyett...

Szólj hozzá!

elkészítés

Fehércsokoládés kávékrém

  1. A fehércsokis kávékrémhez a tejet felforraljuk, és beleszórjuk az instant kávéport.
  2. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk.
  3. A forró, kávés tejet az aprított fehér csokira öntjük. Homogénre keverjük.
  4. A megpuhult lapzselatint kinyomkodjuk, és elkeverjük a csokis tejben.
  5. Végül hozzáöntjük (felverés nélkül) a hideg tejszínt, és botmixerrel fényesre keverjük. Mehet is a pohárba, majd a hűtőbe.

Csokoládés kávémousse

  1. A csokis kávémousse-hoz a tejet összekeverjük az instant kávéporral és a tojássárgájával, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük (kb. 80 fokig melegítve).
  2. A lapzselatint jeges vízbe áztatjuk, majd amikor megpuhult, kinyomkodjuk, és feloldjuk a kávés folyadékban.
  3. Beleszórjuk a kétféle csokit. Simára keverjük.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a csokis-kávés masszához forgatjuk.
  5. Ha már valamelyest megdermedt a fehércsokis réteg, ráegyengetjük a kávémousse-t. Újra hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

Sóskaramell-öntet

  1. A tejszínt felforrósítjuk, és félretesszük.
  2. A karamellhez a cukrot pici vízzel egy lábasban szétterítjük, és – bolygatás nélkül – megolvasztjuk.
  3. Ha elkezd színt kapni, mozgathatjuk, forgathatjuk az edényt, hogy mindenütt egyformán karamellizálódjon. Amikor már halványbarna (vigyázzunk, hamar égett íze lesz!), hozzáöntjük a forró tejszínt, és egy-két percig – folyamatos keverés mellett – együtt melegítjük.
  4. Ízesítjük a sóval. Ha egyáltalán nem akarunk sós ízt, akkor is tegyünk bele egy kevés sót, mert szépen kiegyensúlyozza a karamell édességét.
  5. A karamellöntetet kínálhatjuk külön tálkában, vagy rácsurgathatjuk a pohárkrém tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 7 895
elküldve: 4
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sweet and Crazy

Mióta szakács: 2017.03.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kávékrém, kávés desszert, kávés pohárkrém, kávés pohárdesszert, kávés csokimousse, csokis kávémousse, kávéhab

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

651
tej 60 ml
instant kávé 1 teáskanál
fehér csokoládé 110 g
habtejszín 100 ml
lapzselatin 1 db
tej 50 ml
tojássárgája 1 db
instant kávé 1 teáskanál
étcsokoládé 25 g
tejcsokoládé 25 g
habtejszín 60 ml
lapzselatin 1 db
cukor 50 g
víz 2 teáskanál
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint