Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés créme brulée

Kávés créme brulée
Kávés créme brulée
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kardamon helyett ízesíthetjük egy kis mézeskalács fűszerkeverékkel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a tejjel és a kardamonnal felfőzzük. Hozzákeverjük a kávét, lefedjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk.

  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd a forró, átszűrt kávés tejszínt apránként hozzákeverjük.

  3. A masszát 4 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.

  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig gőzöljük.

  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

  6. Tálalás előtt megszórjuk a barna cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

égetett krém, kávés katalán krém, kávés poharas édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
habtejszín 250 ml
tej 250 ml
őrölt kávé 3 ek
zöld kardamom 2 db
cukor 60 g
tojássárgája 5 db
barna cukor 4 teáskanál