Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés csokikrém Glaser konyhájából

Kávés csokikrém Glaser konyhájából
Kávés csokikrém Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejet közvetlenül a tálalás előtt habosítsuk fel. A tejcsokoládét helyettesíthetjük mokkacsokoládéval.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, lefedve hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk. A kávét egy kicsit hagyjuk hűlni.
  2. A tojássárgát a cukorral gőzfürdőben sűrű krémmé verjük. Levesszük a gőzfürdőből. Hozzákeverjük a csokoládét, a kávét és a tejszín 1/3-át. Hűlni hagyjuk.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először a maradék tejszínt, majd a tojásfehérjét is a krémhez keverjük.
  4. A krémet 4 pohárba töltjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A tejet felhabosítjuk. A habot elosztjuk a krémre. Mindegyikre 2-2 csokoládé kávészemet szórunk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

feketekávés csokikrém, poharas csokikrém, tejszínes csokikrém pohárban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

388
habtejszín 150 g
étcsokoládé 50 g
tejcsokoládé 100 g
feketekávé 30 ml
tojás 2 db
cukor 2 ek
tej 100 ml
csokoládé 5 g