Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-fűszeres biscotti

Kávés-fűszeres biscotti
Kávés-fűszeres biscotti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újdonsült szenvedélyemhez, a kávézáshoz valami finomságot szerettem volna készíteni, így esett a választás az olaszok kétszersült kekszére, a biscottira.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Számos variációja létezik. Aszalt gyümölcsöket is tehetünk bele, illetve másféle magokat, mandulát, kesudiót és pisztáciát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
  2. A tojásokat az édesítőszerrel és a vajjal habosra keverjük robotgép segítségével. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A mogyorót feldaraboljuk.
  3. A nedves és száraz hozzávalókat összekeverjük, két hengert formázunk a tésztából. A két hengert a sütőpapíros tepsire tesszük, és körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből a tésztát, ferdén egy cm-es darabokra szeljük, és visszarakjuk a sütőbe még 10 percre.
  4. Ha kihűltek a biscottik, egyik végüket olvasztott étcsokoládéba is márthatjuk. Kávéhoz és teához egyaránt kínálhatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Timejja9

Mióta szakács: 2013.10.24.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
receptverseny: Nespresso receptverseny
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszersült keksz, olasz keksz, olasz kétszersült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
tojás 2 db
édesítőszer 150 g
vaj 5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
karob por 1 ek
szódabikarbóna 2 kávéskanál
himalája só 1 csipet
törökmogyoró 50 g
fahéj 1 kk
szerecsendió 1 kk
gyömbér 1 kk
feketekávé 100 ml
narancshéj 1 kk