Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-gesztenyés kocka

Kávés-gesztenyés kocka
Kávés-gesztenyés kocka
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt anyukám és húgom ihlették, mert mind a ketten nagyon szeretik a kávét és a gesztenyepürét.:D Az igazság az, hogy én egy évben jó, ha egyszer eszem gesztenyét, de most kedvet kaptam hozzá. Nem akartam csak simán tejszínhabbal enni, mert az úgy nagyon tömény, így egyik este kigondoltam ezt a sütit, és meg is csináltam. A tészta receptje is most született. Azt hiszem simán, vagy lekvárral is jó lehet, egy délutáni kávézáshoz. Mivel én éjszaka lettem kész vele, így reggelig pihent a hűtőben.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a kávét és a gesztenyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük, a tej felével higítjuk.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a kávét.
  3. A tojásos masszához adjuk a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék tejet és alaposan elkeverjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát elsimítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, teljesen kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  6. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáöntjük a kávét, kissé elkeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beletesszük a gesztenyét, és a zselatin fixet, és összedolgozzuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a süteményt.
  8. A tetejére a csokoládémázhoz egy nagyobb bögrébe beletörjük az étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat és olajat, majd mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  9. A végén kávészemekkel díszítjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 651
elküldve: 18
receptkönyvben: 433
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés-gesztenyehabos süti, kávés sütemény gesztenyés krémmel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nati
nati Fri, 2016-01-15 22:32

Szerintem én is kipróbálom,csak a mama bevált csokimázát teszem rá.És én is sima liszttel csinálom.A Hulala-ban teljesen megbízok.Kicsit drága,de ha már sütök,legyen jó :) És a gyerekeim imádják a házisütit :)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-12-11 12:39

Szia Ági! Elkészült a süti! Naqgyon finom lett. Sajnos nem ment minden olyan simán. A Graham-liszttől kicsit féltem, mert még sütihez nem használtam, de nem csalódtam, ízletes és szép magas lett. A krémmel viszont meggyűlt a bajom a fránya tejszín miatt. Nem tudom, mit csinálnak a tejszínnel, de nyilván nagyon lefölözik róla a zsírt, mert egyáltalán nem verődik fel, nem számít, h. a hűtőből vettem elő és hideg edényben vertem fel. Egy újabb adag zacskónyit pedig majdhogynem vajjá köpültem, mert kipróbáltam a botmixeres habverést a késes tartozékkal. Jó csomós lett, a kukában végezte. Végül a fel nem verődöttet használtam fel, és emiatt főzött krém jellege lett, nem olyan habos, mint a tiéd. Persze az ízén ezt mit sem változtatott. Én még tettem bele egy kis cukrot, mert kevésnek éreztem a gesztenyemassza édességét, de ez csak ízlés vagy fogyókúra dolga. Köszi a receptet, ez is bekerül a családi sütik közé! Szép vasárnapot, puszi: Gabi

coffmano
coffmano Mon, 2012-02-06 20:48

Szia Gabi!
Én még nagyon kezdőként használtam csak a csomagos ill. zacskós állati tejszíneket , de mindig befürödtem velük.A következő lépés a növényi tejszín volt de ott is voltak rosszabb minőségűek:Parmalat, Mizo, Milli ;de ami a legjobban bevált (független attól hogy hány % zsírt tartalmaz), a Hulala és a Meggle.Ez utóbbi olcsóbb mint az előző és hamarabb felverődik( elég hozzá a robotgép), sokáig megtartja formáját mert nagyon tömörré lehet felverni és nem kell hozzájuk fixáló sem.Remélem tudtam ezzel valamit segíteni.További jó sütögetést.

Üdvözlettel:Zsuzsi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sun, 2011-12-11 13:10

Szia Gabi! Köszönöm, hogy megírtad!
Sajnálom, hogy meggyűlt a bajod a fránya tejszínnel, de azért örülök, hogy a végeredmény tetszik.
Ezek szerint mégiscsak számít, hogy milyen a habtejszín. Az a baj, hogy már túl sok félét lehet kapni, és az ember nem is tudja melyik az igazi. Pedig a tejszín habbá verésének én is ezeket a trükkjeit tudom. Tanácstalan vagyok zacskós-tejszín ügyileg, mert dobozosat szoktam venni, de az biztos, hogy ha lehet, akkor közel 30%-os zsírtartalma kell, hogy legyen. Úgy látszik mégis a Hulala lesz az igazi. Én még Milli-t szoktam venni, de sajnos az is gyorsan megereszkedik, habfixáló ide vagy oda, azt azért nem ajánlottam. Ha esetleg legközelebb kipróbálod a Hulalát, nem fogsz csalódni. Elektromos habverővel pár perc alatt tuti kemény hab lesz belőle. Tisztára, mintha jutalékot kapnék, ha reklámozom, pedig nem!:) Én sem régóta ismerem, párom anyukájánál láttam, hogy ezt használja sütikhez. Igen, a cukor szabadon variálható. Sajnos én egyéb okok miatt nem ehetek túl cukros dolgokat, ezért próbálok a lisztekkel is variálni.
Nektek is további szép vasárnapot! Puszi: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-12-09 14:35

Ágikám, ez lesz a vasárnapi süti! A homlokomra csaptam, amikor eszembe jutott, h. a mélyhűtőben van 2 adag gesztenyemassza, mert emlékeztem rá, h. neked van egy gesztenyés recepted. Most sort kerítek rá és majd beszámolok az eredményről. Én rendes tejszínnel fogom készíteni, de sztem ez részletkérdés. Puszi: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2011-12-09 15:20

Szia Gabi! Örülök, hogy elkészíted! Én épp a kukoricadarás kenyereden gondolkodtam!!!
Remélem ízleni fog. Szerintem sem sokat számít, hogy milyen a tejszín.
Én a "hulalát" csak azért szeretem, mert jó masszív habot ad.:) Meg a múltkor akciós volt:), néha az sem hátrány. Jó hétvégét nektek! Puszi: Ági

bumi
bumi Sun, 2011-11-06 17:02

Szia , irtó jól néz ki , meg szeretném sütni. Lenne egy kérdésem, ha graham lisztem nincs itthon akkor sima rétes lisztel helyettesíthető? vagy sima fehér lisztel? Köszi. puszi.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2011-11-10 16:45

Szia bumi!

Bocsánat a késői válaszért, de nem kaptam meg az értesítőt az üzenetedről...
Szerintem sima fehér liszttel nyugodtan helyettesítheted. A réteslisztről nem tudok nyilatkozni:)
Üdv:Ági

csato
csato Sun, 2011-11-06 16:21

Szia!
Osztom az előző véleményt!Na ettől is fogok dagadni!:)
üdv Csató

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2011-11-06 16:18

Szia Ági! Nagyon jól néz ki ez a süti! Gratulálok a recepthez! Kíváncsi vagyok az ízére, úgyhogy el is mentettem. Köszi! Üdv: Gabi

486
vaj 5 dkg
tojás 2 db
cukor 17 dkg
tej 2.5 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
graham-liszt 15 dkg
őrölt kávé 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
növényi habtejszín 200 ml
kávé 0.5 dl
zselatinfix 1 ek
étcsokoládé 8 dkg
vaj 1 ek
napraforgó olaj 0.5 ek