Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-karamelltetős felhő szelet

Kávés-karamelltetős felhő szelet
Kávés-karamelltetős felhő szelet
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a franciakrémest, ezt a süteményt imádni fogja. Lányom hetente könyörög érte. Nagyon könnyű, mézes tésztája van, a vaníliakrém nem csömör, lágy és selymes, a kávés karamellmáz pedig méltó koronája.

hozzávalók / 10 adag

A tészta

A vaníliakrém

Kávés karamellmáz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat. Ne ijedjünk meg, ha kissé ragacsos a tészta. Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a liszt dolgozzon, és hogy a margarin visszaszilárduljon. Hűlés után nyújtható textúrát kell, hogy kapjunk, ha mégsem, pici lisztet tegyünk még hozzá.
  2. Két egyforma részre osztjuk. Próbáljuk szabályos, egyforma téglalapra nyújtani.
  3. Tepsi hátulján sütőpapírra téve 4-5 percig 180 C-on megsütjük. Az egyik tésztalapot a sütés előtt felkockázzuk, mert törik, ha kihűlt. Ha kisült, még forrón még egyszer átmegyünk a kockákon.

A vaníliakrém elkészítése

  1. A tejhez csomómentesen keverjük a lisztet, pudingporokat és a tojássárgákat. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint és a kétféle cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt krémhez, és egyneműre keverjük.
  2. Az előzőleg jól behűtött habtejszínt ízlés szerinti cukorral kemény habbá verjük.

A kávés karamellmáz elkészítése

  1. Megmelegítjük a tejet, és feloldjuk benne az instant kávét és a lisztet. A porcukrot a vízzel felfőzzük, a vizet el is főzzük róla sűrű kevergetés közben. Hozzáöntjük a tejes oldatot, és besűrítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, beletesszük a vajat, és gyors mozdulatokkal egyneműre keverjük.
  2. Még forrón elkezdjük egy teáskanál segítségével a feldarabolt tésztalapokra szépen rásimítani. Gyorsan dolgozzunk, mert gyorsan megköt.

Összeállítás

  1. Az alsó lapra rásimítjuk a vaníliakrémet, majd a tejszínhabot. Erre helyezzük az előzőekben elkészített mázas tetőket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krémes, habos krémes, mézes, karamellöntetes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

913
finomliszt 28 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
porcukor 10 dkg
margarin 5 dkg
méz 1 ek
rumaroma 2 ml
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojássárgája 3 db
finomliszt 2 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 600 ml
porcukor 32 dkg
víz 4 evőkanál
instant kávé 1 teáskanál
tej 80 ml
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál