Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-kekszes süti

Kávés-kekszes süti
Kávés-kekszes süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a nagymamámtól tanultam. A kávés íze miatt lett a kedvencem. Évközben is többször elkészítem, de karácsonykor és húsvétkor biztos, hogy a többi süti között található ez is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal jól kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak.
  3. A sütőport hozzákeverjük a liszthez, majd a habot és a lisztet felváltva elvegyítjük a tojássárgás krémben.
  4. Kivajazott-lisztezett (kb 23 x 39 cm-es) tepsibe simítjuk a masszát és előmelegített sütőben (kb 180 fokon) tűpróbáig sütjük.
  5. A krém hozzávalóit összedolgozzuk és a megsült és kihűlt tésztára kenjük.
  6. Cukordísszel hintjük a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 75 406
elküldve: 0
receptkönyvben: 918
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kekszes-kávékrémes piskóta, kekszes-kávés piskóta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Wed, 2014-06-11 09:08

Szia! A háztartási keksz az darált legyen vagy sima és törjük össze? Köszönöm a választ!

tfildiko
tfildiko Tue, 2013-03-26 19:44

Nagyon jó recept! Nagyon finom és mutatós sütemény! Apró észrevétel a krém nekünk nagyon édes lett azóta csak 10 dkg porcukrot teszek bele.Köszönöm a receptet!

elora
elora Mon, 2012-02-13 02:14

sziasztok, nagyon szimpatikus a recept, de még mielőtt nekifognék lenne egy aggodalmaskodó kérdésem: mitől lesz a krém olyan magas, mint a képen? mármint mitől nem folyik le róla? nincs benne se zselatin, se keményítő, még az sincs a recept végén hogy órákon át hűteni kell és akkor rádermed a krém...szóval tutira olyan szép magas lesz és megáll a tetején a krém?

VargaBea
B / VargaBea Sun, 2012-03-25 09:43

Szia! Én már többször is elkészítettem, ma is fogom, ez lesz a munkahelyre az egyik névnapi sütim. A keksz tartja az egészet, nem egy folyós krém lesz belőle, tutira megáll, nyugodtan próbáld ki.
B.

elora
elora Sat, 2012-03-31 14:13

köszi Bea, meggyőző volt a válasz, ma el is készítettem és tényleg áll a krém. mondjuk nem olyan magasan mint a képen, de tény hogy nem folyik mert annál sokkal stabilabb minthogy folyhasson.

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Sat, 2011-05-21 08:32

Szia Szimine! Tegnap megcsináltam de,nekem nagyon száraznak tünt,a töltelék.Így én tettem hozzá egy kevés tejjet.
Üdv
Szép napot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-12 13:54

FINCSI LETT,bár én olvasztott csokit tettem a tetejére.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-21 10:53

Én most találtam rá erre a receptre. Super jól hangzik és könnyű is elkészíteni.A jó vélemények miatt és is el fogom készíteni.

jucus58
jucus58 Fri, 2010-02-12 18:13

El keszitettem remek lett koszonom a receptet!!!!!!!!!!!!csak egy baja van hamar elfogyott

Zit
Zit / Zit Mon, 2009-11-02 11:31

Ó igen, és kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele, mert villámgyorsan megvan. Egy megjegyzés: igen sok receptből hiányolom szomorúan a sütési időt + hőfokot. Itt is csak az utóbbi volt megjelölve, de segítenék a többieknek: nekem kb. 20 perc volt 180°C-on.

Brynn
Brynn Fri, 2013-09-06 18:46

Kedves Zit,

Így négy évvel később nagyon szépen köszönöm az infót :) Csak most futottam bele ebbe a receptbe, és pont ezen töprengtem, hogy vajon meddig kell sütni. Annyira nem vagyok tapasztalt, hogy percre le tudjam fordítani a "tűpróbáig"-ot, nyitogatni meg nem akarom a sütőt. Szóval köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél!

És köszi a recept beküldőjének is. Le is ugrok a boltba a hozzávalókért, és holnap megcsinálom :)

Zit
Zit / Zit Mon, 2009-11-02 11:29

Na jó, ez nem fair... Végre jól lefogytam, én voltam az önuralom szobra, erre tegnap megsütöttem ezt az elképesztően fincsi csodát, és tessék, most is azt habzsolom! :-) Szuper, köszi ezt a receptet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-21 08:36

Tegnap megsütöttem, nagyon könnyű, és nagyon finom!!

1489
margarin 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 20 dkg
háztartási keksz 30 dkg
feketekávé 1 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
színes cukorka 1 ek