Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés mousse torta

Kávés mousse torta
Kávés mousse torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (348)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krémes mousse tortákat, így megpróbáltam egy különleges, kávés tortát megalkotni.

hozzávalók / 4 adag

Brownie

Kávés mousse

Kávézselé (1)

Fehércsokoládé-mousse

Kávézselé (2)

Szólj hozzá!

elkészítés

Brownie

  1. A browniehoz gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges, vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

Kávés mousse

  1. A kávés moussehoz a kétfajta csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
  2. A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kávét és az olvasztott csokoládét.
  3. 0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
  4. A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
  5. Öntsük a krémet a tésztára, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.

Kávézselé (1)

  1. A kávézseléhez (1) 80 ml kávét és a sűrített tejet keverjük össze.
  2. A másik 80 ml meleg kávéhoz adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk össze, majd adjuk a sűrített tejes kávéhoz.
  3. Ezt a zselét öntsük a megdermedt kávés mousse tetejére, és tegyük hűtőbe 1,5-2 órára.

Fehércsokoládé-mousse

  1. A fehércsokoládés moussehoz a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
  2. A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  3. 0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez.
  4. A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
  5. Öntsük a krémet a zselé tetejére, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.

Kávézselé (2)

  1. A kávé zseléhez (2) a lapzselatint tegyük hideg vízbe.
  2. A forró kávét a cukorral és a sűrített tejjel keverjük össze, majd a kicsavart lapzselatint olvasszuk el benne.
  3. Majd óvatosan öntsük a krém tetejére, és tegyük hűtőbe további 2 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 49 376
elküldve: 8
receptkönyvben: 450
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

szandiika

Mióta szakács: 2010.09.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes torta, kávékrémes torta

Hozzászólások (348)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1960
tejcsokoládé 75 g
vaj 80 g
cukor 165 g
tojás 2 db
finomliszt 60 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
feketekávé 80 ml
tejcsokoládé 100 g
fehér csokoládé 75 g
tojássárgája 3 db
cukor 70 g
habtejszín 4 dl
zselatin 10 g
feketekávé 160 ml
sűrített tej 130 g
zselatin 8 g
fehér csokoládé 175 g
tojássárgája 3 db
cukor 70 g
habtejszín 4 dl
zselatin 10 g
feketekávé 160 ml
cukor 2 csapott ek
sűrített tej 10 g
lapzselatin 3 db