Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-narancsos csokimignon

Kávés-narancsos csokimignon
Kávés-narancsos csokimignon
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a Milkának egy fergetegesen finom szaloncukorja: diós-narancsos-csokis. A fára nem lehetett feltenni a szörnyű csomagolása miatt (hogyan is mutatna a Milka-tehén a karácsonyfán?), de az íze elmondhatatlanul finom volt!
Aztán egyszercsak eltűnt a színről (miért tűnnek el mindig a legfinomabb dolgok? - jó lenne tudni!)
Plusz: a 'Csokoládé' c. film (Juliette Binoche, Johnny Depp - Lasse Hallström rendező) indítottak az ízekkel való kísérletezésre az édességek terén is (szerintem a filmből indult a chilis csoki is világhódító útjára!).
Ez most egy csokis-kávés-narancsos összhang, nagyon finom!
 


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csokoládé-máz maradékába szikkadt narancs-szeleteket mártogattam (fogpiszkálóra tűzve, majd a fogpiszkáló másik felét almába döfve, ott kihűlni hagyva).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások habját felverjük, ezúttal nem kell ambícionálni a kemény habot!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet - innen már fakanállal dolgozunk!
  3. Az olvasztott vajat és az instant kávét is egyszerre hozzákeverjük.
  4. Narancshéjat reszelünk, lazán összekeverjük (nehéz piskóta-tészta legyen ezúttal, ne a habos, könnyű fajta!).
  5. Egy 20 x 30 - as teflontepsiben sütjük, előmelegített (forró) sütőben kezdve, 5 perc után közepesre kapcsolva.
  6. Megpaskolva a tésztát érezzük, ha megsült.
  7. Cukros deszkára borítva hagyjuk kihűlni, átlósan vágjuk ketté.
  8. Az egyik felet narancs-dzsemmel kenjük, ráhelyezzük a másik felet, rányomjuk és 2 órát pihenni hagyjuk.
  9. Rombuszokat vágunk, csokoládé-mázzal bevonjuk: négy fogpiszkálót szúrjunk a mignon talpába, úgy forgassuk a megolvasztott csokibevonóba, majd a fogpiszkáló-lábakon hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 328
elküldve: 6
receptkönyvben: 748
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Mon, 2013-03-11 14:22

Kedves Ildikó,
mi a véleményed, megállná a helyét úgy is, ha kicsi kör, vagy szív alakú sütőtepsiben sütöm, és tortaként tálalom, nem mignon-ként?

reka.telepoczki
reka.telepoczki Fri, 2011-02-04 15:46

Meg egy ?. A csokimaz receptjet leirnad nekem. Itt, ahol vagyok, nincs olyan, mint otthon, hogy rairjak hoghyan keszitsd el. Elore is koszonom.

reka.telepoczki
reka.telepoczki Fri, 2011-02-04 15:44

Koszonom a gyors valaszt Ildo. Indulok a boltba, megvenni a hozzavalokat, ester megsutom, utana referalok, hogy milyen volt a hatasa... :-)

reka.telepoczki
reka.telepoczki Fri, 2011-02-04 01:50

Szia!
erdeklodnek, hogy a piskota keszitesekor a felvert tojasfeherjehez adunk mindent?

Koszonom!

700
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
instant kávé 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 10 dkg
narancsdzsem 20 dkg
tortabevonó 10 dkg