Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-pudingos torta

Kávés-pudingos torta
Kávés-pudingos torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a kávét és a kávés sütiket. Így született meg ez a kívül-belül kávés torta.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tojások fehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
  2. Lassan hozzákeverjük a tojássárgákat, a vaníliás cukrot s a pudingporokat.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és megsütjük.
  4. A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a pudingport, a cukrot, a nescafét, és sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a pudingos krémet és a két evőkanál feketekávét.
  6. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, és megtöltjük a krémmel, és be is vonjuk vele az egész tortát.
  7. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a habfixálót.
  8. A torta tetejét habrózsákkal és kávészemekkel díszítjük.
  9. Jól lehűtve tálaljuk.



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 656
elküldve: 4
receptkönyvben: 247
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kávés fantáziatorta, kávétorta pudingos krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wijike
Wijike / wijike Thu, 2014-10-09 10:18

Kedves Gubigabi! Nagyon tetszik a tortád, a hétvégén szeretném megsütni a húgom szülinapjára. A kérdésem az lenne hogy vaniliás pudingporral is készíthető? Nagyon eltér majd az eredetitől? Nem láttam még sehol tiramisu ízűt.

fannika98
fannika98 Tue, 2013-10-01 18:53

Szia! Megsütöttem a tortát az unokám születésnapjára. Sajnos kétszer kellett a tésztáját megcsinálni, igaz az én butaságom miatt. (A tojásfehérjét nem sikerült gőz felett jól felverni, ezért aztán nagyon lapos lett, mikor ketté vágtam a közepe meg nyers maradt) A második nagyon szépen sikerült, feljött szép magasra, aztán összeesett, főleg a közepe, olyan lett mint a gyümölcstort tésztája. Mikor ketté vágtam, a közepe sem volt az igazi, de nem maradt nyers, csak kicsit mintha sűrű lett volna. A krém jó lett, szépen feldíszítettem, az unokám azt mondta nagyon finom! A lényeg ez!! Azért szeretném tudni, hogy a tésztával mit nem csináltam jól!
Bocsánat a hosszúra nyúlt írásért.!!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Fri, 2011-04-08 19:51

Kedves Darkmona! Bocs a késői válaszért, ma épp a Coop-ban jártam és megpillantottam a pudingokat, akkor jutott eszembe a restanciám. A márka Haas natura tiramisu pudingpor. Üdv. Gubigabi

Darkmona
Darkmona Sat, 2011-04-02 22:28

Szia! Hol lehet kapni tiramisu ízű pudingport, vagyis melyik márka az? Dr. Oetkert szoktam venni, de abból nem láttam tiramisu ízűt.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2011-04-02 11:33

Kedves Mézecske! 3 ek erős feketekávé (lefőzött presszó) és 2 ek nescafe por. Üdv. Gubigabi

373
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
pudingpor 3 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 4 ek
feketekávé 3 ek
instant kávé 2 ek
vaj 12 dkg
habtejszín 1 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 1 ek
kávé 15 db