Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-rumos golyók

Kávés-rumos golyók
Kávés-rumos golyók
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rum helyett rumaromát használhatunk. A kávébab, ha nem tartunk otthon, elhagyható. Némi liszt kell a tészta összedolgozásához. Ebből a mennyiségből kb. 40 darabot kapunk.

Ünnepi asztalra ajánlom.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a kávéport és a rumot. A liszttel gyorsan csomómentesre gyúrjuk.
  2. A tésztát 2 adagra osztjuk, és belisztezett gyúródeszkán rudakat formálunk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűvös helyre tesszük.
  3. Ezalatt a sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A rudakat 20-20 szeletre vágjuk, golyókat formázunk, majd a tepsibe rakosgatjuk a golyókat.
  5. Alul-felül sütőben 175 fokon, légkeveréses sütő esetében 160 fokon 10-12 percig sütjük.
  6. A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
  7. A díszítéshez a porcukrot elkeverjük a kávéval. Bekenjük a golyókat, és mindegyik tetejére 1 kávébabot helyezünk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SKAndi

Mióta szakács: 2013.03.08.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
vaj 12.5 dkg
barna cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
instant kávé 2 ek
rum 1 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
porcukor 10 dkg
feketekávé 2 ek