Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel

Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel
Kávés zabsüti tejszínes csokiöntettel
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában gyakran készítek zabsütit, a hozzávalók kiméréséhez bögrét használok, és ha úgy érzem, a tészta nem elég jó állagú, gyakran teszek hozzá még az aktuális hozzávalókból (folyékony vagy szilárd, attól függően, mi hiányzik belőle).
Akkor a legjobb, ha a fakanálról szép lassan csurog le a sűrű tészta, természetesen az sem jó, ha túl sűrű. Nekem valahogy mindig a megfelelő állagot sikerül eltalálnom. A zab gyakran megszívja magát a folyadékokkal, amitől besűrűsödik sülés közben. Nagyon laktató sütiket lehet belőle készíteni, és szinte bármivel variálható. Gyakran kerek sütőformában sütöm vagy őzgerincben. Készítek hozzá öntetet főzőcsokiból és tejszínből. Nagyon egyszerű, és feldobja a sütit.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat fakanállal masszává keverjük, és kivajazott vagy kiolajozott tepsibe töltjük. (Én lassú lángon szoktam először sütni, így besűrűsödik, és a zabpehely magába szívja a nedvességet, összeáll.)
  2. Ha nem érezzük elég puhának a tésztát, még a keverés fázisában rakhatunk hozzá joghurtot. Tipp: ha megmaradt, pár napos joghurt áll a hűtőben, nyugodtan használjuk fel, akkor igazán izgi, ha gyümölcsdarabos.
  3. Legalább 40 percig kell sütni, ha már az oldala kicsit kezd leégni, érdemes 1/4 órára fóliával lefedni, így szépen sül a belseje, és nem ég tovább az oldala.
  4. A krémhez pár kocka bevonócsokit pici olívaolajjal a mikróban felmelegítünk, összekeverünk, és folyamatosan öntünk hozzá egy fél pohár tejszínt, ezzel az öntettel tálaljuk a sütit!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tity

Mióta szakács: 2012.12.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabsüti, fekete kávés zabsüti, zabsüti csokiöntettel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2014-03-24 19:05

Kávés sütit keresek éppen és reform receptet, amikor megtaláltam ezt a finomságot. Én úgy sütöm majd ahogy Tmea, mert másnap csak be kell dugni a sütőbe. Viszont kedves Tity, a steviával azt hiszem gond van a receptben. Fél bögre???? 50 gr megegyezik 10 kiló cukorral. Én folyékonyat vettem, abból a napi adag 15 csepp. Ez nem kritika, csak tájékoztatás a többi olvasónak, ui. a steviának van valamennyi hashajtó hatása is. Köszi a receptet, holnap sütizés lesz!

gigi22
gigi22 Sat, 2014-04-26 19:28

Kedves Finimini!

Azt hiszem a steviát, véletlenül a xilittel tévesztetted össze, mint a grammjának mennyiségét, és a hashajtó hatását is. Elnézésedet kérem hogy belekotyogtam!

Üdvözlettel: Gigi

tity
Tity / tity Wed, 2013-05-22 14:37

Szia Tmea!
Én is kipróbáltam, hogy pihentetem, és újításként szárított meggyet és bogyós gyümiket dobtam bele:) Isteni lett
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a sütid!

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2013-05-18 08:51

Kedves Tity!
Ez a süti valami fenomenális! Egy éjszakát hagytam a tésztáját a szódabikarbóna nélkül állni. Majd másnap belekevertem azt is és úgy sütöttem meg. A tojást kihagytam belőle, direkt. Jelentem, működik anélkül is!!!!
Miután egy kissé meglódult a kezemben a kakaópor, és kellőképpen tömény lett így is, így a szószt kihagytam. A liszt durumliszt volt.
Naggyon finom!!!!!!!!

568
zabpehely 1 bögre
szódabikarbóna 1 tk
tojás 1 db
olívaolaj 1.25 dl
feketekávé 1.25 dl
joghurt 3 ek
vaníliaaroma 10 ml
cukor 0.5 bögre
cukrozatlan kakaópor 37 g
finomliszt 3 evőkanál
vaj 1 ek
tortabevonó 4 dkg
habtejszín 1.25 dl
olívaolaj 1 teáskanál