Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávétorta 5.

Kávétorta 5.
Kávétorta 5.
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Blikk-Nők áprilisi száma került a kezembe. Megláttam ezt a kávétortát, és megtetszett. Na ezt elkészítem! - gondoltam magamban a kisfiam 22. szülinapjára.
Némi módosítással, a megfelelő időben elkészült a "mű"! Egy igazi kávéaromás finomság. Nyugodtan mondhatom, hogy különleges kávéízzel rendelkezik.
Akik a kávé ízét, aromáját kedvelik, no, azoknak a szakácstársaimnak ajánlom!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Egy finom, forró tejszínhabos kávét ajánlok mellé, amibe csak úgy  lazán beledobtunk egy gömb jéghideg vaníliafagyit, ami
a megfelelő hőmérsékletre fogja hűteni a kávénkat!
Egészségetekre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beletesszük a cukrot, a tojássárgát, csipet sót. Habosra keverjük.
  2. A lisztbe beletesszük a sütőport, a darált kávét. Lazán a masszába forgatjuk.
  3. Utoljára az olvasztott vajat is belecsorgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  5. A krémhez a habfixel keményre verjük a tejszínt.
  6. A forróvízbe feloldjuk az instant kávét.
  7. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a feloldott kávét. Sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a tejszínt lazán a pudingba forgatjuk. Egy kevés tejszínt hagyjunk a díszítéshez.
  8. A kihűlt piskótakarikát három lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a második lapot. Meglocsoljuk a rummal vagy konyakkal. Megkenjük krémmel. Rátesszük a harmadik lapot. A maradék krémmel körbekenjük, átkenjük a tetejét is,
  9. Egy kevés krémet díszítőzsákba töltünk. A tetejére krémrózsákat nyomunk. Minden második rózsát tejszínből készítjük.
  10. A mandulaforgácsot enyhe tűznél megpirítjuk, egy-egy forgácsot a barna krémrózsákba szúrunk, a fehérbe cukorgyöngyöt teszünk.
  11. A többi mandulaforgácsot a torta oldalára szórjuk. Kakaóporral megszitáljuk a közepét. Elosztjuk rajta a marcipán virágokat. (Én vettem, nem készítettem.)
  12. Egy-két cukorgyöngyöt dobhatunk még rá, és mehet a hűtőbe 1-2 órát pihenni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos kávés torta, kávés piskótás-kávékrémes torta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-08-08 15:10

Kedves Manda !
Nagyon-nagyon örülök a sikerednek és az örömödnek, amikor bezsebelhetted a dícséreteket !
Köszönöm, hogy megírtad nekem ! Üdv: Anci
További szép sikereket !

Manda
Manda Mon, 2011-08-08 14:22

Kedves Anci!
Megsütöttem a tortát tegnap, vagyis a piskótát már szombaton este. Parmalat tejszínt vettem, tettem bele 2 csomag vaníliás cukrot és 2 csomag habfixet. Gyönyörű hab lett belőle és az édessége is éppen megfelelő lett. A krém nagyon finom, a tészta nem kevésbé, a díszítés is jól sikerült. Az ünnepelt nagyon örült neki. Szóval köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet.
Üdv: Manda

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-08-02 06:54

Kedves Manda !
Én sem igazán szeretem ezeket a tejszineket, de mit tagadjuk mutatósak velük a sütemények.
A fiam cukrász,ő azt szokta ajánlani, hogy fele-fele arányban használjam. /növényi-állati /
Viszont sokszor az időm miatt megveszem azokat, melyekkel gyorsabban tudok dolgozni.
A fél literes Habmester, Oké stb... Mindig amit éppen kapok.
Amelyik nem cukrozott, abba viszont már nem rakok + cukrot, hanem folyékony édesítővel,
állandó kóstolgatás mellett ízesítem. Remélem tudtam segíteni és megtalálod a számodra
legszimpatikusabb megoldást ! A párodnak meg sok boldog névnapot kívánok !
Neked jó munkát a konyhában ! Üdv : Anci

Manda
Manda Mon, 2011-08-01 23:39

Kedves Anci!
Köszönöm a válaszod!
Azt szeretném még kérdezni, hogy milyen tejszínt szoktál használni? Növényi alapút? Én nem igazán rajongok az ilyen tejszínekért. Ha sima, cukrozatlan tejszínt veszek, akkor szerinted mennyi cukrot használjak hozzá?
Remélem sikerül meglepetést okozni a páromnak... 8-án lesz a névnapja... :) Mindenképpen beszámolok az eredményről. :)
Még egyszer köszönöm!
Üdv: Manda

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-08-01 14:10

Kedves Editke !
Ugye milyen finom aromája van ?
Szerintem kövesd el ezt a merényletet, biztos nem fogjátok megbánni !
Néha kell egy kicsit vétkezni !
A névnapi jókívánságot nagyon szépen köszönöm, kedves tőled !
Szép napsütést kívánok neked, szeretettel üdvözöllek: Anci

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-08-01 11:33

Kedves Anci!
Hétvégén megsütöttem ezt a kávés csodát és mindenkinek nagyon ízlett. Nagyon kellemes aromájú, finom süti.
Legközelebb vaníliafagyis kávét is fogok mellé adni, bár nem is tudom, az már tényleg igazi merénylet!
És így nagyon utólag, boldog névnapot kívánok Neked!
Puszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2011-07-30 07:00

Kedves Manda!
Köszönöm a kedvességed és természetesen nagyon szivesen segítek !
Ha a következő anyagokkal sütöd a piskóta karikát biztosan el tudod vágni 3 lapba:
11 db tojás
11 ek cukor
11 ek liszt
2,5 ek darált kávé
6 dkg olvasztott vaj
A többi anyag a piskótánál és minden további anyagnál változatlan marad.!!!!!
A krém is elég lesz !
Sajnos nem tudom már az eredeti receptet megnézni, mert nincs meg az újság.
A fentiekben olvashatod, hogy melyik újság volt, ha esetleg meg tudod szerezni valahonnan,
akkor meg tudnád nézni.
Remélem tudtam segíteni és köszönöm, hogy hozzám fordultál!
Az eredményre majd kíváncsi lehetek ?
Szeretettel üdvözöllek és jó munkát a konyhában !!! Anci

Manda
Manda Fri, 2011-07-29 17:12

Kedves Anci!
Nagyon tetszik a tortád, szeretném elkészíteni a páromnak, ő is nagy kávéimádó. :)
Kezdő vagyok a konyhában, úgyhogy a segítségedet kérném. Az én tortaformám 28 cm-es. Gondoltam arra, hogy maradok a receptben megadott mennyiségeknél és max. ha lapos lenne, akkor csak két felé vágom. Ha viszont 3-at akarok, akkor hogyan módosítsam a mennyiségeket?
A másik kérdésem puszta kíváncsiság: az eredeti recept mennyiben tér el a tiédtől? :)
Köszönöm előre is a válaszodat!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-27 19:19

Kedves Piroskám!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen !
Sok szeretettel kívánok én is neked, minden szépet és jót !
Jó éjszakát kívánok ! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-27 13:58

Kedves Editke !
Köszönöm, nagyon kedves vagy, átadom az illetékesnek !
Készítsd el, ha lesz kedved,nem fogsz csalódni benne.
A véleményed érdekel ! Puszi: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-27 12:20

Kedves ancika 1972!
Köszönöm a kedvességed és Isten éltessen névnapod alkalmából !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-07-27 12:07

Kedves Anci!
Gyönyörű a tortád, és gondolom milyen fincsi kávés, gratulálok! A Fiadnak boldog szülinapot!
Üdv.Edit

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-07-27 11:35

Kedves Anci! Gyönyörű a tortád! Mi nagy kávésok vagyunk, így biztos, hogy rövid időn belül az asztalunkra is kerül. Gratulálok és köszi a receptet! Elmentettem. Szép napot Neked! Üdv: Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-07-27 09:38

Kedves Anci!
Ez csodás!!:-)))
Amúgy is nagyon szép, de a lila kis virágok,...elvarázsoltak, imádom a lilát, úgyhogy nekem azzal még ünnepibb lett:-))
Fénypostával esetleg mielőtt még pihenni mész, nem lehet küldeni,.....hmmm:-)))
Ablak nyitva:-))
Elmentve:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

919
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
őrölt kávé 2 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
víz 1 dl
instant kávé 4 ek
cukor 5 ek
porcukor 10 dkg
rum 50 ml
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
marcipán 10 g
mandula 5 dkg
marcipán 10 dkg
dekorgyöngy 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál