Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávétorta Béres Jánostól

Kávétorta Béres Jánostól
Kávétorta Béres Jánostól
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősöm születésnapjára készítettem el először ezt a finom tortát.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Születésnapra nagyon jó kis torta.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztát elkészítjük, ahogyan a piskótát szoktuk.
  2. A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a keményítőt, a tejet, a kávét, a rumot összekeverjük, majd gőz fölött krémmé verjük.
  3. Amikor kész a krém, és besűrűsödött, hideg vízbe áttéve, kevergetve le kell hűteni. A fekete csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a vajhoz adjuk, végén hozzákeverjük a krémet, és hűtőbe tesszük, míg megdermed.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a kihűlt krémmel, és végén tortabevonóval a tetejét és körbe az oldalát bevonjuk, reszelt mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 665
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Béres János

Mióta szakács: 2012.09.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávékrémes torta, kávés piskótatorta, krémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

930
tojás 8 db
víz 8 ek
cukor 400 g
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 400 g
sütőpor 2 teáskanál
porcukor 12.5 dkg
tojássárgája 3 db
étkezési keményítő 5 dkg
feketekávé 1 dl
tej 1.5 dl
étcsokoládé 25 dkg
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 teáskanál