Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávétorta étcsokival

Kávétorta étcsokival
Kávétorta étcsokival
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Citromhab oldalán láttam meg, és nagyon megtetszett. Nem a receptben leírt piskótával dolgoztam, illetve a tortába is raktam a tejszínhabból, nemcsak a tetejére. 
Először édesanyám születésnapjára készítettem el, majd a barátnőm szülinapjára is megsütöttem ezt a fantasztikus kávétortát. Nagyon finom és laktató torta, jól kiérződik rajta a kávé aromája.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A kávékrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Először a tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával.
  3. Ezt követően a fehérjébe öntjük a maradék cukrot, és "majdnem" kemény habbá verjük. Inkább verjük lazábbra azért, hogy a habban keletkező levegőbuborékok még tudjanak tágulni sütés közben, és ne pukkanjanak el a hő hatására. Így szépen fel fog emelkedni a piskótánk sütés közben.
  4. 160 fokos sütőben kb. 40 percig süssük. Miután kihűlt, három részre vágjuk.

Kávékrém

  1. A tejszínbe beletördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk az instant kávét, majd felforrósítjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a csokoládé el nem olvad a tejszínben.
  2. Szobahőmérsékleten langyosra hűtjük, néha átkeverjük.
  3. Hűtőbe téve 4-5 órán át /egy éjszakán át/ hűtjük. Ezt követően a krémet habverővel kihabosítjuk.
  4. A cukrászhabot felverjük a habfixálóval. A piskóta alsó lapjára kenjük a kávékrém 1/3-át, majd egy réteget a habból. Ezt követően ráhelyezzük a piskóta tetejét (ez lesz a középső lap, mert ennek kicsit kerek a széle), és megismételjük az előbbit (1 réteg kávékrém + 1 réteg hab).
  5. Ráhelyezzük a korábbi középső lapot, amely a torta legfelső része lesz. Befedjük a maradék kávékrémmel.

Díszítéshez

  1. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltjük a habot, majd habrózsákat nyomunk a torta szélére, amelyek tetejére 1-1 kávészemet vagy cukorgyöngyöt helyezünk. A torta közepét meghintjük csokoládédarával.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Victoria

Mióta szakács: 2013.11.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés torta, kávé torta, kávékrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

802
finomliszt 13 dkg
tojás 8 db
cukor 16 dkg
cukrozatlan kakaópor 30 g
habtejszín 400 ml
étcsokoládé 400 g
instant kávé 2 ek
növényi habtejszín 400 ml
habfixáló 1 csomag
csokoládédara 5 ek
cukorgyöngy 2 teáskanál
kávé 15 db