Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávétorta Sziporka konyhájából

Kávétorta Sziporka konyhájából
Kávétorta Sziporka konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban - május végétől szeptemberig - 2 hetente valakinek valamilyen napját ünnepeljük. Jellemzően valamilyen tortával, az ünnepelt kívánságának megfelelően. Férjem kívánsága volt a kávétorta. A krém ötletét a mindmegettén találtam, a kávé mennyiségét a gyerekek kedvéért csökkentettem le. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Krémhez:

  • 0,5 - 1 dl kávé
  • 2 dl tej
  • 3 ek rétesliszt
  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A hat tojásból megsütjük a piskótát, majd ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  2. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, majd belekeverjük a lisztet.
  3. A tejet a kávéval kis lángon felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tojásos masszát. Én kézi habverővel szoktam keverni. Az egészet sűrű krémmé főzzük.
  4. Ha langyosra hűlt, jól kikeverjük a margarinnal.
  5. Megkenjük a piskótát a krémmel és tejszínhabbal, vagy ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 041
elküldve: 4
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrémes torta, kávés piskótatorta, kávétorta piskóta alappal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!