Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával

Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával
Kebab görögösen, fűszeres, sült burgonyával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben leltem rá erre az ételre az „1 millió menü” című receptes könyvben . Akkor kipróbáltam és nagyon ízlett, főleg a citromhéj miatt, de amikor legközelebb is terítékre került volna, már nem emlékeztem, hol is találtam, így mindeddig emlékezetem alapján gyúrtam össze a hozzávalókat. Nemrég viszont a könyveket lapozgatva nagy meglepetésemre újból rábukkantam a tényleges receptre, hát gyorsan el is készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A kebabhoz

A körethez

ajánlat

Sertéshúsból készítettem, de az eredeti recept persze bárányhúst javasol.

Tzatzikit kínáltam mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edényben a kebab hozzávalóit jól összegyúrjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval-borssal, majd kis kolbászkákat formázva belőle a bambusznyársakra húzzuk.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk (vagy a grillsütőn) és a nyársakat sűrűn körbeforgatva szép barnára sütjük a kebabot.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, majd forró, bő olajban ropogósra sütjük. Tálalásnál gyros fűszerkeverékkel összerázva ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 932
elküldve: 4
receptkönyvben: 455
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Görögös húsrudacskák

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-07-02 08:19

És ha már a szőkeségnél tartunk, nem olíva a neve, hanem mediterrán. És nem olíva, csak részben, tehát nem ér semmivel sem többet mint a napraforgó olaj. Hevítve meg pláne.

Muxy86
Muxy86 Tue, 2012-07-03 09:24

Oh mindenható GÚgli mond meg nekünk Van e olivás floriolXD

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2012-07-02 08:17

Köszönöm a jellemzést, de nem vagyok szőke. Csak nem szoktam Floriolt venni, se normált, sem ilyen keverékeket, szerintem ez nem olyan nagy dolog. További szép napot!

1336
darált sertéshús 50 dkg
zsemlemorzsa 16 dkg
tojás 3 db
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
citromhéj 2 citromból nyert
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
oregánó 2 tk
petrezselyem 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
gyros fűszerkeverék 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 dl