Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-bébispenótos tojásos nokedli

Kecskesajtos-bébispenótos tojásos nokedli
Kecskesajtos-bébispenótos tojásos nokedli
gyors recept | szponzorált tartalom
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojásos nokedli az egyik legcsodásabb magyar fogás, mi nem is ismerünk olyan embert, aki ne szeretné. Ráadásul azért is nagyszerű ez az egytálétel, mert szuperül lehet variálni az ízesítéseket, ha netán valami extrábbra vágynánk - mi most kecskesajttal és bébispenóttal turbóztuk fel, és egy falat sem maradt belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, rádobjuk az apróra vágott bébispenótot, sózzuk-borsozzuk, és megpároljuk.
  2. A lisztből, 3 tojásból és nagyjából egy deci vízből nokedlitésztát keverünk, amihez hozzáadjuk a párolt bébispenótot. Alaposan elkeverjük, szükség esetén tovább ízesítjük - de vigyázzunk, a spenótot már sóztuk, semmiképp ne sózzunk kóstolás előtt.
  3. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és nokedliszaggató segítségével, több részletben kifőzzük benne a nokedlit.
  4. A spenótos serpenyőben kacsazsírt hevítünk, és rádobjuk a lecsepegtetett nokedlit. Picit pirítunk rajta, majd hozzákeverjük a kecskesajtot és a mascarponét. Ettől nem csak szuper krémes lesz, de fantasztikus, kicsit pikáns ízt is ad neki!
  5. 4 tojást egy kis tálkában felverünk, a nokedli alatt pedig visszavesszük a lángot. A tojást a nokedlire csurgatjuk, és folyamatos kevergetés mellett minimálisan süssük rá - akkor jó a tojásos nokedli, ha még picit folyós rajta a tojás.
  6. Fogyaszthatjuk magában, fejes salátával, baconnel - semmivel nem lőhetünk mellé.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 561
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
961 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos galuska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

531
olívaolaj 1 ek
spenót 60 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
víz 1 dl
kacsazsír 2 ek
kecskesajt 10 dkg
mascarpone 50 g
tojás 4 db