Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos gombóc

Kecskesajtos gombóc
Kecskesajtos gombóc
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a rántott hús mindig jobban fogy, mint a krumplipüré. Általában lepényt szoktam csinálni belőle, de most jobb ötletem támadt. Kipróbáltam, és nagyon ott volt, hát megosztom veletek is :)

hozzávalók / 5 adag

Krumplipüré

Gombóc

ajánlat

Az előkészületi idő akkor igaz, ha van maradék krumplipürénk, ha nincs, akkor annak a megfőzése és hűlési ideje akár 1 órát is hozzáadhat. 

A variálhatósága miatt mindenkinek ajánlom, minden időben :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha nincs maradék krumplipürénk, akkor a felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük a vajjal együtt. Hozzáadjuk a fűszereket és jól átkeverjük, ha ízlésünknek megfelelő az íze, akkor annyi tejjel hígítjuk, hogy ne legyen folyékony, de kimondottan lágy legyen az állaga. (Ha csak a gombóchoz készítjük, azt érdemes a tej adagolásánál figyelembe venni, hogy minél több tejet adunk hozzá, annál több lisztet fog felvenni a tészta, ergo annál több gombócunk lesz. De azért ne essünk túlzásokba, nehogy tészta helyett csirizre emlékeztessen az étel.)
  2. A kihűlt pürét összedolgozzuk a tojással és annyi liszttel, hogy ne ragadjon nagyon. (Azért hagytam kicsit ragacsosra, hogy ne legyen kemény, amikor megfőzöm.)
  3. A zsemlemorzsát a választott zsiradékon megpirítjuk (én fűszerezett morzsát használok, mert a fokhagyma és pizzafűszer nem ronthatja el :)
  4. A gombócok megfőzéséhez egy fazékban sós vizet forralunk.
  5. Amíg a víz felforr, a tésztából nagyobb diónyi darabokat szakítunk olajos kézzel, és széthúzzuk kb. 3 mm vékonyra. A közepére tesszük a sajtot, virslit vagy amivel tölteni szeretnénk, majd a tenyerünkben golyóvá formáljuk.
  6. A gombócokat forrásban levő vízben addig főzzük, míg felúsznak a felszínre, ekkor lyukacsos kanállal a pirított prézlire szedjük, és beleforgatjuk.
  7. Míg a gombócok lubickolnak, elkeverjük a tejfölt a zúzott fokhagymával és az aprított petrezselyemmel.
  8. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 873
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóra B

Mióta szakács: 2013.01.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Nem édesszájúak gombóca, kecskesajtos burgonyagombóc, sós gombóc virslivel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

756
burgonya 30 dkg
vaj 5 dkg
tej 0.5 dl
0.5 kávéskanál
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
szerecsendió 1 kávéskanál
burgonyapüré 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 3 ek
olívaolaj 1 ek
kecskesajt 30 dkg
virsli 10 dkg
tejföl 3 ek
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor