Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-medvehagymás ravioli

Kecskesajtos-medvehagymás ravioli
Kecskesajtos-medvehagymás ravioli
38 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezennel megnyitom az idei medvehagymaszezont!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet dagasztógépbe tesszük a sóval együtt. Kicsit elkeverjük. Mehet mellé a tojás, a víz és az olívaolaj. Géppel eldolgozzuk (kézzel is lehet, de úgy jóval tovább tart, és ez egy kemény tésztatípus).
  2. Ha kész, fóliába csomagolva pihentetjük 1-1,5 órát szobahőmérsékleten.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket - a medvehagymát nagyon finomra vágjuk, és összekeverjük a kecskesajttal.
  4. Ha a tészta kész, kettőbe vágjuk, kinyújtjuk, és nagyon vékony, egyenlő méretű téglalapokat vágunk belőle. A tészta egyik szélére, egymástól 2-3 centi távolságba kiskanállal ráhalmozzuk a tölteléket, a szélét vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Derelyevágóval kivágjuk a raviolikat.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, sózzuk, és ha már forr, beletesszük a raviolikat. Ne tegyünk bele egyszerre túl sokat, mert nem fognak tudni feljönni a víz felszínére. Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és reszeljük bele a citrom levét és a héját. Ha kész, csöpögtessük le, és tegyük őket a citromos vajhoz. Forgassuk át, és borssal megszórva azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

medvehagymás ravioli, medvehagymás-citromos ravioli, házi medvehagymás ravioli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

773
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
víz 2 evőkanál
olívaolaj 1 ek
1 kávéskanál
medvehagyma 0.25 csokor
kecskesajt 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
bors 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg