Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom
Kecskesajtos-olívás sült paradicsom
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit receptje, minden nyáron elkészül nálunk.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Lágyan kecske-ízű lesz (lánykám ezt kóstolva szerette meg a kecskesajtot és az olajbogyót is.:-) ). Friss bagettel, tunkolva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd szorosan sütőtálba rendezzük.
  2. Borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  3. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  4. Közben az olajbogyókat apróra vágjuk, majd kb. 2 evőkanálnyi kakukkfű levélkével együtt a krémsajthoz keverjük.
  5. A keményebb kecskesajtot lereszeljük.
  6. Mikor a paradicsom kész, a keletkezett levet leöntjük alóla. 
  7. A paradicsomokra kenjük a fűszeres krémsajtot, rászórjuk a reszelt sajtot.
  8. Tovább sütjük, míg a sajt ráolvad-pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 706
elküldve: 4
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kecskesajtos-olajbogyós paradicsom sütve, sült paradicsom kecskesajttal és fekete olajbogyóval, kecskesajtos sült paradicsom

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Wed, 2013-03-20 09:33

Köszi, Zilka! :-)

Hát arra még várhatunk, de tényleg csak abból érdemes elkészíteni.

404
paradicsom 8 közepes db
krémsajt 20 dkg
kecskesajt 10 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
kakukkfű 2 ek
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek