Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még gyerekkoromban tanultam ezt a receptet, és a tészta hajtogatását. A feltét, az már saját újítás. Nagyon ízlett a családnak a majorannás krumplilevessel.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Összemelegítjük a tejet a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt.
  2. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puha vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk kézzel vagy robotgéppel. (Én kézzel dagasztottam addig, míg könnyen elvált a kezemtől, kb. 10 perc) Majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük 1 órára.
  3. Amikor megkelt, sodródeszkára tesszük, összegyúrjuk, és 4 felé vágjuk.

Töltelék

  1. 1 tésztagombócot kinyújtunk, megszórjuk az apróra vágott tepertővel, kecskesajttal, és mind a négy oldalról felhajtjuk (ne érjenek össze a felhajtott szélek).

Befejezés

  1. Felvert tojással lekenjük a széleit, és tejföllel meglocsoljuk. A többi 3 tésztával ugyanígy járunk el.
  2. A 210 fokos, előmelegített sütőbe betesszük sütni. Kb. 10 perc után 180 fokra tesszük a hőmérsékletet. Tovább sütjük, míg szép piros lesz, kb. 30 perc. (sütőtől függően) Langyosra hűtve, kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepertős lepény, sajtos-tepertős lepénykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

925
tej 2 dl
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 4 dkg
finomliszt 70 dkg
0.5 ek
tojás 2 db
vaj 12.5 dkg
kecskesajt 20 dkg
tepertő 10 dkg
tojás 1 db
tejföl 12.5 dkg