Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajttal töltött lángos

Kecskesajttal töltött lángos
Kecskesajttal töltött lángos
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem egy kollégájához készült, aki imádja a lángost. Mivel nem ismerem eléggé, így nem ezt a kecskesajtos változatot küldtem, mert lehet, hogy túl karakteres lett volna neki, hanem néhány egyszerűen kisütött lángost. Ebből a mennyiségből 16 db jó tenyérnyi lángos készült.

hozzávalók / 12 adag

Lángos

Töltelék

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Lángos

  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot és az instant élesztőt, és 8-10 perc alatt felfuttatjuk. (Ha friss élesztőt használunk, akkor 2,5 dkg a mennyiség.)
  2. Dagasztógép táljába mérjük alulra a sót és az olajat, majd a lisztet, felülre öntjük az élesztős tejet és még annyi langyos vizet, hogy lágy, kalácsszerű tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától.
  3. Egy órán át kelesztjük letakarva, míg legalább a duplájára nő a tészta, majd olajozott munkalapon átgyúrjuk, 16 egyenlő részre osztjuk, golyókat formálunk belőle, és egy olajozott felületre tesszük még negyed órát kelni.
  4. Egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk (170-180 fokra). A lángos tésztát kézzel kihúzzuk tenyérnyire.

Töltelék

  1. A kecskesajtot kézzel szintén vékony, kb. 0,5 cm-es koronggá lapítjuk, és a tésztára helyezzük. Kevés aprított, friss rozmaringlevelet és frissen őrölt borsot szórunk rá, majd a tészta másik felével lefedjük, a széleit ujjal összenyomkodjuk, hogy ne folyjon majd ki a sajt sütésnél.
  2. Az olajban kb. 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőn leitatjuk róla az olajat, majd még forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos lángos, lángos kecskesajttal töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
finomliszt 60 dkg
tej 2 dl
víz 2 dl
instant élesztő 7 g
cukor 1 csipet
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
kecskesajt 20 dkg
rozmaring 1 szál
bors 0 ízlés szerint