Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kedvenc szelet Jucci konyhájából

Kedvenc szelet Jucci konyhájából
Kedvenc szelet Jucci konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok változata van ennek a sütinek, valaki pudinggal készíti a krémet, van aki a tésztába mézet tesz, se szeri se száma a variációknak. Én így tanultam az Anyósomtól, és fontos a holland kakaó! Sokkal, de sokkal finomabb a krém tőle!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a többi hozzávalóval, és ha kell, egy kis tej hozzáadásával összegyúrjuk.
  2. Három lapot sütünk a gáztepsi hátulján (laponként 10 perc).
  3. A margarint habosra keverjük a cukorral.
  4. A tejből, a cukorból és lisztből sűrű krémet főzünk. Mikor teljesen kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Két részre osztjuk. Egyik felébe kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
  5. Az első lapra kakaós, a másikra a vaníliás krémet kenjük. A tetejét lecsokizzuk.
  6. Másnap szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X36 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 970
elküldve: 6
receptkönyvben: 295
elkészítve: 1/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes sütemény, kakaós süti krémesen, réteges süti krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2012-04-18 10:58

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.17. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

anni75
anni75 Tue, 2012-04-17 19:46

Ez a süti tényleg nagyon finom, bár nálunk Cecei kockának hívják és mi a fehér krémbe nem vaníliás cukrot teszünk, hanem citromot facsarunk, így lesz egy kis pikáns íze és nagyon finom lesz tőle.

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2012-04-18 11:09

Kedves ani75!
Igen hallottam erről a változatról is.
Felénk ez a vaníliás krém terjedt el.De legközelebb kipróbálom a citromos variációt.
Üdv.:Jucci

Krityi
Krityi Tue, 2012-04-17 10:07

Gyerekkorom nagy kedvence! Sajnos a repectet nagyim soha nem írta le Évek óta kutatok utána, már nem is reménykedtem benne, hogy rábukkanok. köszönöm!

Jucci
Jucci / Jucci Tue, 2012-04-17 18:57

Kedves Krityi!
Örülök,hogy egy régi kedvencet osztottam meg :-)
Akkor nincs más hátra,meg kell sütni! :-)
Üdv.:Jucci

845
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
sertészsír 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 1 db
tej 0.5 dl
margarin 20 dkg
cukor 25 dkg
tej 0.5 l
cukor 2 ek
finomliszt 4 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládé 10 dkg