Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kedvünk szerint töltött sós tekercsek

Kedvünk szerint töltött sós tekercsek
Kedvünk szerint töltött sós tekercsek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve egy vendégségben találkoztunk először ezzel a recepttel, és azóta számtalan alkalommal elkészítettük. Nagyon finom, nagyon praktikus és kiadós sós rágcsálnivaló. Minden vendég nagy kedvence.:-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

A kenéshez

ajánlat

Ebből az adagból 96 db sós sütemény lesz (nekem 3 tepsiben fértek el).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe belerakjuk a cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, majd egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk az olajjal és az élesztős tejjel.
  3. Ha jól kidolgoztuk a tésztát, 6 egyforma cipóra osztjuk.
  4. A cipókat egyenként kb. 30-40 cm átmérőjű körökre nyújtjuk, és 16 körcikkre vágjuk.
  5. Minden körcikk szélesebbik részének közepébe teszünk 1 kis kocka margarint, majd erre ízlés szerint még kerülhet bacon, sajt, esetleg kolbászkarika.
  6. A körcikkeket szélesebb részüknél fogva feltekerjük, így mini “croissant”-okat kapunk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre helyezzük a tekercseket, tetejüket 1 db felvert tojással megkenjük, majd ízlés szerint szezámmaggal vagy reszelt sajttal díszítjük.
  8. 230°C-on szép színesre sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 891
elküldve: 12
receptkönyvben: 462
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött sós tekercsek, szezámmagos tekercsek, kolbászos tekercsek, sajtos-szezámmagos tekercsek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claire.gdmm
claire.gdmm Tue, 2016-07-26 10:50

Szia Edina!
Köszönöm a gyors választ és hálás vagyok az új ötletért, nagyon tetszik: feltétlen kipróbálom! A sajtos csigákat is ropogtatjuk majd, az biztos! :)
Üdv: örömanya

Csibedina
Csibedina / Csibedina Tue, 2016-07-26 11:27

Örülök és tényleg jó szívvel ajánlom!
Nagyon sok boldogságot az ifjú párnak és persze minden szerettüknek, hozzátartozójuknak is! :-)

claire.gdmm
claire.gdmm Mon, 2016-07-25 16:10

Kedves Edina!
Három hét múlva lesz a lányom esküvője (150 fő) és bevállaltam a sós sütiket. Ezek a tekercsek is lennének a falatkák között. Mennyivel előtte tudom elkészíteni, hogy ne száradjon ki? Meddig áll el? Muszáj volna jóval előtte sütnöm. Köszi a választ, üdv: örömanya

Csibedina
Csibedina / Csibedina Tue, 2016-07-26 08:37

Drága Claire!
Ugyan nem szokott hosszú életű lenni nálunk ez a sós süti, de úgy gondolom, 3 nappal előbb elkészítve és megfelelően tárolva egészen biztos, hogy finom lesz!
Ha javasolhatok esetleg még egy nagy kedvencet, akkor nézd meg a receptjeim között a sajtos csigaropogóst

http://www.nosalty.hu/recept/sajtos-csigaropogos

Ezt jóval korábban össze tudod állítani, majd hűtőben pihentetni és az általad jónak látott időpontban kisütheted

Zsuzsafa
Zsuzsafa Thu, 2013-01-10 14:56

Kedves Edina!

Kicsit nagyobbakat csináltam, így nekem 54 db lett. Baconnal töltöttem és 2 nap alatt elfogyott.
Finom lett, köszönöm.

Rodfan
Rodfan Tue, 2013-01-01 16:15

Kedves Csibedina!
Szilveszterre elkészítettem a tekercseket a vendégseregnek, és mindenki el volt tőle ájulva, követelték a receptet. Pedig félve álltam neki az elkészítésének, furcsa volt, hogy nincs benne tojás meg hogy nem kell órákig keleszteni, de úgy voltam vele, jobb, ha pontról pontra betartom a receptet. És tökéletes lett, meg aztán nagyon egyszerű és mutatós. Úgyhogy köszönöm szépen a receptet és BUÉK!
Üdv: Nóra

Csibedina
Csibedina / Csibedina Tue, 2013-01-01 18:54

Kedves Nóra!
Dejavu-m volt, amikor olvastam a soraidat :) Én is épp így éreztem, mikor megkaptam ezt a receptet hosszú évekkel ezelőtt és pontosan úgy álltam neki a készítésének, ahogyan te is tetted. A végeredmény nálunk is hasonló volt és mára már tudom, ezzel a recepttel nem tudok melléfogni :)
Nagyon boldog új évet, minden szépet és jót neked:
Edina

Zsuzsafa
Zsuzsafa Wed, 2012-12-19 17:52

Kedves Csibedina!

A 2 cs élesztő 2 kockát jelent? Azaz 100g?
Előre is köszönöm.
Üdv:Zsuzsa

Csibedina
Csibedina / Csibedina Thu, 2012-12-13 20:29

Szia Wawa,

Először kettévágom a margarinkockát, majd a feleket 3-3 részbe. Így kapok 6 db "lapot", amit pedig addig negyedelek, amíg 16 kis kockát nem kapok (6x16=96).

Üdv:
Edina

875
margarin 25 dkg
tej 6 dl
élesztő 100 g
cukor 2 ek
finomliszt 50 dkg
rétesliszt 50 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
1 ek
bacon 50 g
sajt 50 g
kolbász 50 g
sajt 50 g
szezámmag 1 ek
tojás 1 db