Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires kifli medvehagymásan

Kefires kifli medvehagymásan
Kefires kifli medvehagymásan
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma szezon van, most a kifli töltelékébe tettem. Isteni vacsorára vagy reggelire.

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  •  70 dkg liszt
  •  2 egész tojás
  • 1 kispohár kefír (180 g)
  •  1 dl olaj
  •  6 dkg cukor
  •  só
  • 1,5 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő

Krém:

  • 10 dkg vaj
  •  só
  •  2 tömlős sajt (200 g)
  •  1 nagyobb csokor medvehagyma

Kenéshez:

  • 1 tojás felverve csipet sóval
  • sajt/ szezámmag/ lenmag/ köménymag ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, s beleöntjük a megkelt élesztőt.
  3. Beleütünk 2 egész tojást, hozzáadunk 2 tk sót, és a kefírrel és az olajjal kemény tésztát gyúrunk.
  4. Lisztezett deszkán 4 részre vágjuk a tésztát, és 30 percig pihentetjük.
  5. A lágy vajat habosra keverjük a sóval és a tömlős sajttal, valamint az apróra vágott medvehagymával.
  6. A tésztákat 30 cm-es átmérőjűre kinyújtjuk. Egyet megkenünk a habosított medvehagymás krém felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. Kicsit még nyújtunk rajta.
  7. Késsel vagy derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük.
  8. Egy másik, kör alakúra nyújtott tésztára rákenjük a krém másik felét, s ráterítjük az utolsó kerekre nyújtott tésztát. Kicsit nyújtunk rajta, és ezt is 16 cikkre vágjuk, tepsire tesszük.
  9. 30 percet kelesztjük, tojással megkenjük, reszelt sajtot/ köménymagot/ szezámmagot/ lenmagot szórunk a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 862
elküldve: 62
receptkönyvben: 699
elkészítve: 54/58
Facebookon megjelent: 1

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-medvehagymás kifli, kelt kifli medvehagymás töltelékkel töltve, krémsajtos-medvehagymás kifli maggal szórva

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Wed, 2014-06-18 13:56

Nagyon finom lett, remek a recept! A tejbol szeintem kb. fele eleg, mert nagyon lagy lett a teszta, igaz liszt fuggo is, de nekem sok lett.

Slyvia
Slyvia Thu, 2014-05-08 13:13

Kedves Olga!

Nagyon köszönöm a receptet, már régóta kerestem hasonlót. Nagyon finom medvehagymával, de mivel most már nincs szezonja, ezért nem egyszer előfordul, hogy tarjával vagy füstölt virslivel sütöm, mindig nagy sikert arat.
slyvia

Nóc
Nóc Sun, 2014-04-06 15:28

Most sül az utolsó adag, de az első sütésből már jó pár darab elfogyott... :)
Isteni finom és mutatós! Köszönöm a receptet!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Sun, 2014-03-23 00:24

Egészen eddig még nem ettem medvehagymát, nem is ismertem (1-2 éve hallottam először róla), de már mindenféleképpen ki szerettem volna próbálni, hogy milyen az íze. A kefíres kiflit már többször elkészítettem, tudtam, hogy nagyon finom, így most ez a medvehagymás töltelék ment bele. Igen ízletes! A 2 évesem két pofára ette, vacsorára 3 darabot benyomott belőle. Mit ne mondjak, az egész elfogyott az este folyamán (4 felnőtt + 1 kisgyerek). Köszönöm a receptet!

Eszter004
Eszter004 Sat, 2014-03-22 14:34

Kedves Olga!

Köszönöm, hogy feltöltötted ezt a receptet, isteni finom lett, nagyon jó a tésztája!
És az elkészítése sem olyan nehéz - bár amikor a két tésztalapot egymásra kellett igazítani, az nem volt semmi. :)

Köszönöm még egyszer!
Üdv: Eszter

Evenike
Evenike Thu, 2014-03-20 17:41

Köszönöm a receptet. Igazán puha és omlós lett a tésztája. Biztos még máskor megsütöm :)

Audrey69
Audrey69 Fri, 2014-03-14 14:59

Kedves Olga, ma megcsináltam a kifliket! Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
A Facebookon már közzé is tettem fényképpel!
Sok üdv Bajorországból, Adrienn

Trixi63
Trixi63 Thu, 2014-03-13 10:36

Kedves Olga!
Azt szeretném kérdezni,hogy a tésztát hűtőben 1 éjszakát lehet-e keleszteni, és csak másnap rákenni a krémet, és sütni?
köszönettel: Trixi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-05-05 16:45

Nagyon gusztusos és valószínűleg igen finom kiflicskék ezek. Gratulálok hozzá. Szívesen megkóstolnám most azonnal. Üdv: Évi néni